Personeel distributiecentrum Technische Unie Strijen is ongelijke beloning en hoge werkdruk zat

763
Foto Google Streevieuw

Strijen – Vakbond FNV luidt de noodklok over de hoge werkdruk en gebrek aan solidariteit bij het distributiecentrum van de Technische Unie Strijen. Zo’n 35 werknemers overhandigen daarom dinsdag een petitie aan de directie.

Het bedrijf noemt zich de grootste technische groothandel van Nederland en telt tweeduizend medewerkers. Bij de vestiging in Strijen werkt volgens de bond alleen meer dan de helft van de medewerkers niet in vaste dienst.

“Er is te weinig tijd om de uitzendkrachten goed op te leiden en te instrueren, met alle gevolgen van dien. Dit kan bijvoorbeeld worden opgelost door uitzendkrachten die minimaal een jaar bij de TU werken, in vaste dienst te nemen”, zegt Lettie Kleijer van FNV Handel.

De bond maakt zich kwaad over de ongelijke behandeling en beloning van vast personeel en uitzendkrachten. Die laatste groep ontvangt bijvoorbeeld geen periodieke loonsverhoging, winstdeling en kerstkado.

Bovendien heeft het verschil in beloning en de verhouding vast-tijdelijk personeel tot gevolg dat collega’s elkaars concurrenten zijn. Er is minder samenhang op de werkvloer en minder bereidheid om elkaar te helpen, besluit de bond.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.