Goudswaard is weer schoon dankzij de basisschool leerlingen

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read

Goudswaard – In aanloop naar de zwerfvuilactie in het kader van Nederland Schoon op zaterdag 24 maart zijn leerlingen van OBS De Gouwaert en De School met de Bijbel in Goudswaard woensdag 21 maart al aan de slag gegaan om het zwerfafval in de straten rondom winkelcentrum De Polderboom te verzamelen.

Aangemoedigd door het voltallige college van burgemeester en wethouders van Korendijk trokken zij, voorzien van hesjes, handschoenen, grijpers en afvalzakken, in groepjes door de straten. Op het eerste gezicht lag er weinig rommel op straat en in de groenstroken. Dat viel bij nader inzien heel erg tegen! De berg met afvalzakken, die door de Regionale Afvalstoffen Dienst (RAD) werd opgehaald, was groter dan verwacht.


Na al dat harde werken werden de leerlingen onthaald bij de buurtsuper Coop aan de Polderboom. De eigenaar had voor alle kinderen een lekker warm frikandelbroodje gemaakt. Om de dorst te lessen was er een beker limonade.Het college van B&W bedankt de beide scholen hartelijk voor hun inzet. Dankzij hen is Goudswaard Schoon!


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren