Loco burgemeester Ina van der Werf bezoekt Oud-Beijerlandse echtpaar Van Zuuren voor 60 jarig huwelijk

433

OUD-BEIJERLAND  Het tweede huwelijksjubileum van deze week staat op naam van het Oud-Beijerlandse echtpaar Van Zuuren. Vandaag, dinsdag 27 maart, is het namelijk 60 jaar geleden dat meneer J.H. (Lou) van Zuuren (87) en mevrouw W.H.P.M. (Wil) van Zuuren-Zwijgers (85) hun jawoord gaven voor de ambtenaar van de burgerlijke stand.

De bruidegom zag het levenslicht op 16 december 1930 in Oud-Beijerland. De bruid kwam op 16 mei 1932 in Goudswaard ter wereld. Reden voor locoburgemeester Ina van der Werf-Weeda om het diamanten bruidspaar een felicitatiebezoek te brengen. Namens het gemeentebestuur overhandigde zij hen vanmiddag een boeket bloemen.  

Klik

In het begin van de jaren ’50 fietste Wil met haar vriendinnen regelmatig in de weekenden van Goudswaard naar Oud-Beijerland. Om te dansen bij Rustburg of Tivoli bijvoorbeeld. Maar ook voor een bezoek aan de dijk… dé ontmoetingsplek voor jongeren uit Oud-Beijerland en omliggende dorpen. Daar hebben Lou en Wil elkaar leren kennen. En hoewel er een klik was tussen beiden, liet ‘echte’ verkering nog even op zich wachten. Lou vervulde eerst zijn dienstplicht en koos er ook nog eens voor om uitgezonden te worden naar Nieuw-Guinea. Eenmaal terug in Nederland bleek de klik er nog steeds te zijn. In 1958 gaven ze elkaar officieel hun jawoord.   

Oud-Beijerland

Het kersverse bruidspaar vestigde zich eerst aan de Molendijk, maar verhuisde later naar de wijk Croonenburgh. Daar hebben zij een groot deel van hun leven met plezier gewoond. Inmiddels wonen zij alweer ruim tien jaar in de Prins Bernhardstraat.     

Werk

De bruidegom heeft diverse banen gehad, maar verdiende de laatste jaren van zijn werkzame leven zijn dagelijks brood als incasseerder voor Bronwaterleiding Hoeksche Waard. De bruid, zelf afkomstig uit een gezin van maar liefst dertien kinderen, fungeerde voor haar eigen gezin als ‘rots in de branding’ en nam met liefde en zorg het dagelijks management voor haar rekening.   

Het echtpaar Van Zuuren kreeg vijf kinderen en daarnaast is de familie uitgebreid met negen klein- en drie achterkleinkinderen.    

Voetbalvereniging SHO

Zonder overdrijven kan voetbalvereniging SHO de tweede grote liefde van de bruidegom genoemd worden. Lou is inmiddels al 71 jaar lid van deze vereniging en deed in al die jaren heel veel vrijwilligerswerk. Als wedstrijdsecretaris maakte hij 30 jaar deel uit van het hoofdbestuur. 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.