Sloop gebouw De Vijf Schelpen in Mijnsheerenland begonnen

344

MIJNSHEERENLAND – De sloop van voormalig cultureel centrum De Vijf Schelpen aan de Laan van Westmolen in Mijnsheerenland is gestart. Deze week zijn enkele medewerkers van een sloopbedrijf begonnen met het ontmantelen van het gebouw. Het gaat dan bijvoorbeeld om het verwijderen van dakpannen, hout en het strippen van de gebouwen.

De kunstwerken die in het gebouw aanwezig waren, zijn al eerder voorzichtig verwijderd en opgeslagen. Nu is, ook uit het oogpunt van veiligheid en om vandalisme te voorkomen, echt begonnen met de sloop. Uit veiligheidsoverwegingen wordt het complex met hekken afgezet. Als het gebouw is gestript en de nutsvoorzieningen zijn verwijderd, komt er een kraan om de restanten van het gebouw te slopen. Op dit moment is nog niet bekend wanneer de nutsvoorzieningen worden verwijderd.

De voorzieningen die in De Vijf Schelpen zaten, zoals de bibliotheek en Kibeo, zijn verplaatst naar de Multifunctionele Accommodatie (MFA) in het Dorpshart. Hierdoor staat De Vijf Schelpen leeg en is het complex niet meer in gebruik. De gemeenteraad heeft een krediet beschikbaar gesteld voor de sloop. Momenteel wordt nagedacht over mogelijke nieuwbouw op deze locatie. De ruimtelijke procedures voor een nieuwe ontwikkeling op deze plek moeten nog starten


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.