Echtpaar van der Burg uit Nieuw-Beijerland 60 jaar getrouwd

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read

NIEUW-BEIJERLAND – Op dinsdag 27 maart 2018 was het 60 jaar geleden dat de heer en mevrouw Van der Burg – Moree uit Nieuw-Beijerland in het huwelijksbootje stapten. Burgemeester Servaas Stoop van de gemeente Korendijk is het bruidspaar persoonlijk wezen feliciteren. Hij heeft de heer en mevrouw Van der Burg een mooie fruitmand namens de gemeente overhandigd.

De bruidegom is in 1935 in Nieuw-Beijerland geboren. De bruid komt uit Simonshaven en kwam in 1936 ter wereld.Het echtpaar heeft vier kinderen, twaalf kleinkinderen en 6 achterkleinkinderen.De heer Van der Burg heeft na zijn schooltijd en tot aan zijn dienstperiode eerst een aantal jaren als boerenknecht gewerkt. Nadat hij zijn militaire plicht had vervuld, was hij 39 jaar, in verschillende functies, in de buitendienst van Zuivelfabriek Nestlé werkzaam. Mevrouw Van der Burg heeft altijd voor haar gezin gezorgd.

De bruid en bruidegom hebben elkaar leren kennen toen de bruidegom in militaire dienst zat in Hellevoetsluis. Tijdens zijn verlofdagen ging de heer Van der Burg altijd naar huis in Nieuw-Beijerland. Hij reed dan door Simonshaven en daar zag hij op een dag zijn toekomstige vrouw staan …..en zo is het gekomen!


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.