Hapkido in de Hoeksche Waard

413

Hoeksche Waard – Hapkido school Chimyung Kwan start nu ook met groepslessen Hapkido in Westmaas. Vanaf 4 april is er elke woensdagavond van 20.00-21.30 uur Hapkido training in sporthal ’t Koetsveld in Westmaas. De trainingen worden gegeven door Nico Vermaas en is voor iedereen vanaf 10 jaar.

Chimyung Kwan is een Hapkido school waar les gegeven wordt in de stijl zoals de grondlegger Choi Yong-Sul het ooit zelf heeft geleerd. Met deze stijl beoefen je de oorsprong die het dichtst bij de Samoerai ligt. Chimyung Kwan is de eerste Hapkido school in de Hoeksche Waard en veel mensen kennen deze krijgskunst dan ook nog niet. Iedereen is daarom van harte uitgenodigd om een keer te komen kijken of deel te nemen aan een proefles.

Hapkido is een complete en realistische zelfverdedigingskunst die ontstaan is uit diverse traditionele Koreaanse krijgskunsten maar ook stevige wortels in het Japanse Daito Ryu Aiki Jiujitsu, waaruit ook Aikido ontstaan is. Je leert veel vaardigheden die zeer effectief zijn om een tegenstander onder controle te houden (of uit te schakelen) zoals het raken van vitale punten, been-, stoot- en bloktechnieken, gewrichtsklemmen, losmaak (bevrijdings)-technieken, het ontwapenen van je tegenstander, valbreken en controletechnieken door middel van drukpuntmanipulatie. Via Hapkido leer je op een leuke, serieuze manier werken aan je balans en conditie, perfectioneren van technieken en het zo goed mogelijk uitvoeren van bewegingen. De technieken vanuit Hapkido worden gecombineerd met technieken uit de KI-trainingen. Hapkido is een uitgebreide weerbaarheidstraining die iedereen iets te bieden heeft. Of je nu jong of al op leeftijd bent, man of vrouw, het maakt allemaal niet uit. Je hoeft niet sportief of sterk te zijn om aan de trainingen deel te kunnen nemen. Hapkido leren is iets waar je je hele leven mee bezig kunt zijn en veel voldoening uit kunt halen.

Hapkido school Chimyung Kwan staat voor plezier in het beoefenen van het Hapkido, waarbij kwaliteit voorop staat en deze sportschool is aangesloten bij Jungki Kwan Nederland (JHKBN). Jungki Kwan Nederland is een professionele, leuke, actieve en verbindende bond voor beoefenaren van het Jungki Hapkido en Kuhapdo. Een organisatie, waarbij plezier, sportiviteit, zelfontwikkeling, wederzijds respect en veiligheid erg belangrijk zijn, met een cultuur waarbinnen iedereen kan groeien en zich verder kan ontwikkelen.

Heb je zin om een keertje mee te trainen? Of wil je weten of Hapkido ook iets voor jou is? Kom dan eens langs op één van onze trainingsavonden. Chimyung Kwan heeft 3 locaties in de Hoeksche Waard waar Hapkido training gegeven wordt.

Maandagavond in de dojang van Yoshi Kai te Numansdorp, woensdagavond in sporthal ’t Koetsveld te Westmaas en vrijdagavond in sporthal Het Pluspunt te Oud-Beijerland. Alle trainingsavonden zijn van 20.00-21.30 uur en is voor iedereen van 13 jaar en ouder. Voor de jeugd van 10 t/m 12 jaar is er ook Hapkido training, op maandagavond in Numansdorp van 18.30-19.30 uur.

Kijk voor meer informatie op de website: www.hapkidohoekschewaard.nl of contact Nico Vermaas op tel.nr. 0622-551276.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.