Wethouder zet 12-jarige Damian in ‘t zonnetje voor populairste ontwerp voor de natuurspeeltuin bij de Oude Tol

337

OUD-BEIJERLAND – Voor Damian uit Oud-Beijerland kan deze week niet meer stuk! Tot 11.00 uur verkeert de 12-jarige leerling van de christelijke SBO Willem Alexanderschool nog in volkomen onwetendheid wat hem die dag te wachten staat. Want dat wethouder Harry van Waveren speciaal voor hem naar school is gekomen, kwam niet in ‘m op. Groot was dan ook zijn verrassing toen hij tijdens een korte, maar niet minder feestelijke, bijeenkomst in het zonnetje werd gezet. Niet zonder reden natuurlijk! Want Damian is dé Speeltuinbouwer uit Oud-Beijerland met het populairste ontwerp voor de natuurspeeltuin bij de Oude Tol.    
Ontwerp

Honderdtwintig ontwerpen van enthousiaste speeltuinbouwers… dat is de verrassende opbrengst dankzij de medewerking van alle Oud-Beijerlandse basisscholen. Ieder kind is gevraagd om een bijdrage te leveren. De ontwerpen vormen de basis voor de natuurspeeltuin bij de Oude Tol.

Populairst

Ook Damian ging ijverig aan de slag en samen met ruim 120 kinderen dacht hij mee over de invulling van het terrein bij de Oude Tol. En met succes! Zijn ontwerp is namelijk met ruim honderd stemmen gekozen tot tofste ontwerp. 

Reden voor wethouder Harry van Waveren om Damian in het zonnetje te zetten en hem te bedanken voor zijn creatieve bijdrage aan het project Natuurspeeltuin. Blij verrast nam hij de prijs in ontvangst: vier entreetickets voor Avontura in Oud-Beijerland, het bordspel ’30 Seconds Junior’ voor in de klas en een ingelijste versie van zijn ontwerp als blijvende herinnering.. 

Niet alleen wethouder Harry van Waveren is tevreden met het resultaat. Ook directeur Margriet van Daal is super trots dat een leerling van ‘haar’ school gewonnen heeft.

Definitief ontwerp

Zoals gezegd, vormen alle ingediende ontwerpen de basis voor het ontwerp voor de natuurspeeltuin bij de Oude Tol. Later dit jaar worden alle kinderen nog een keer gevraagd om te stemmen op het definitieve ontwerp. Het is dus nog even afwachten hoe  het uiteindelijke resultaat eruit komt te zien. Wel verklapt wethouder Van Waveren dat in alle ontwerpen een ‘tokkelbaan’ voorkomt. Dus…

Als alles volgens planning verloopt, kunnen de kinderen in het voorjaar van 2019  rennen, klimmen, klauteren, ravotten en kliederen bij de Oude Tol!


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.