Wim van Dam al 80 jaar lid van gymnastiekvereniging ‘De Turnkring’

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

Oud-Beijerland – Bestuur en leden van de Oud-Beijerlandse gymnastiekvereniging ‘De Turnkring’ wisten het natuurlijk al, maar nu weten ze het zeker: gymnastiek is super gezond voor lijf en leden! Het bewijs liegt er niet om. Want voor de tweede keer in drie jaar is sprake van een wel heel bijzonder jubileum… een 80-jarig lidmaatschap van de vereniging!

En daarmee schrijft de Turnkring geschiedenis. Dit keer valt deze eer te beurt aan de 87-jarige Wim van Dam. Tijdens een feestelijke bijeenkomst in Diggels werd de niets vermoedende jubilaris – letterlijk en figuurlijk – in het zonnetje gezet. Voor de verraste jubilaris waren er felicitaties, bloemen en waarderende woorden van het gemeentebestuur in de persoon van wethouder Piet van Leenen en van verenigingsvoorzitter Bas van Elderen.

In 1938 meldde de toen 7-jarige Wim zich aan bij de turnvereniging. Op zich niet heel bijzonder, want binnen het gezin Van Dam was het heel normaal dat je ging turnen. Ook zijn broers en zussen waren lid. Maar dat hij ooit zijn 80-jarig lidmaatschap zou vieren… dát had hij nooit kunnen bevroeden.

In al die jaren was Wim van Dam niet alleen lichamelijk actief, maar vervulde hij ook diverse (bestuurs)functies en hield hij zich bezig met jureren, organiseren van wedstrijden, activiteiten als biwanto en zette hij zich in voor het rayon Hoeksche Waard.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren