Wedstrijdzwemmers ‘s-Gravendeel halen vijfmaal eremetaal te Rotterdam

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

ROTTERDAM – Zaterdag 21 april 2018 vond alweer het vijfde en laatste deel van de KNZB-competitie plaats. Deze wedstrijd werd gezwommen in het nieuwe ‘Zwemcentrum’ (voorheen Zuidplein) van Rotterdam. Deelnemende verenigingen: Rotterdam Swimming (Rotterdam), ZV Strijen (Strijen), SG-HGA (SVO uit Groot Ammers en ZVH uit Hardinxveld Giessendam) en ZVS (’s-Gravendeel).

Een week geleden hadden we hier ook al een wedstrijd, dus we beginnen ons er al aardig thuis te voelen en dat is ook wel te merken aan de prestaties. Voor Betty Rollof, Nienke Willemstein, Renske van Antwerpen en Roan Craenen stond er een 100 meter vrije slag op het programma en alle vier de zwemmers lieten geen spaan heel van hun oude tijden. Onze jongste zwemsters Lieve van den Berg en Jana Willemstein zwommen er voor het eerst een 100 meter wisselslag waarbij Lieve een keurige derde plaats behaalde. Jana volgde haar voorbeeld op de 25 meter schoolslag en behaalde op deze afstand eveneens een bronzen plak. Alianne Rollof leverde een topprestatie op de 100 meter rugslag door zichzelf met vier seconden te verbeteren en een zilveren plak op te eisen. 

We wisten maar liefst vijf medailles te veroveren deze middag.

Goud:
Jim Sint-Nicolaas (25 meter vlinderslag)

Zilver:
Igor Peters (100 meter wisselslag), Alianne Rollof (100 meter rugslag)

Brons:
Lieve van den Berg (100 meter wisselslag), Jana Willemstein (25 meter schoolslag)

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren