Zinkwegse Boys wint uit bij de Seuters ( ‘s-Gravendeel )

Foto vv 's-Gravendeel

‘s-Gravendeel – Zinkwegse Boys wist in s’Gravendeel met 1-3 van de gelijknamige thuisploeg te winnen. Na een van Zinkwegkant sublieme eerste helft stond het 0-3 halverwege. Verder dan de eretreffer kwam s’Gravendeel in de 2e helft niet.

Een op de langdurig geblesseerde Mees Lebbink en Davey van den Dool na compleet ZWB opende sterk op het kunstgras. In de 2e minuut kon de thuiskeeper een vrije trap van Mike Fiere ternauwernood tot corner tikken. Uit deze corner was het wel raak voor de Boys. De bal werd uitverdedigd maar belandde voor de voeten van Richard van Ruiven die strak laag in de hoek mikte, 0-1. In de 11e minuut moest aan de overkant ZWB-goalie Stephan van Ruiven een inzet uit de goal boksen. In de 27e minuut dook spits Koen van der Ende namens Zinkweg over links de ruimte in en wist de bal knap over de keeper te stiften, 0-2. Drie minuten later was het de donderdag voor de 2e keer vader geworden Martijn van Zuuren die over rechts door wist te breken. Hij bracht de bal voor de goal waar de mee opgekomen Mike Fiere van dichtbij in het dak van het doel kon afronden, 0-3. De thuisploeg kon hier weinig tegenover stellen waardoor er met 0-3 thee gedronken werd.

In de 2e helft speelde Zinkwegse Boys strak vanuit de organisatie om de belangrijke driepunter over de streep te trekken. Lang kon s’Gravendeel niet gevaarlijk worden maar in de 82e minuut werd vanuit een flipperkastsituatie alsnog de 1-3 aangetekend en dit was tevens de eindstand. Aangezien de overige 3 in degradatiegevaar verkerende en zeer dicht bij elkaar staande ploegen allen verloren deed ZWB goede zaken en klom het 2 plaatsen met nog slechts 1 punt achterstand op een veilige klassering.