Sport-BSO Hoeksche Waard van start!

351

MIJNSHEERENLAND – Vandaag is het zo ver; de opening van Sport-BSO Hoeksche Waard! Op deze splinternieuwe BSO kunnen kinderen van 6 tot en met 12 jaar zich na schooltijd heerlijk uitleven op het terrein van Hockeyclub de Hoeksche Waard. 

We weten het allemaal, sporten is gezond! Na schooltijd slingertikkertje, trefballen, hockeyen of voetballen? Het kan allemaal op de grote sportvelden en in het splinternieuwe clubgebouw van Hockeyclub de Hoeksche Waard (HCHW). Onder leiding een gediplomeerd sportmedewerker doen de kinderen allerlei leuke sport- en spelactiviteiten.

Sport-BSO Hoeksche Waard

De Sport-BSO Hoeksche Waard is het begin van een samenwerking tussen Kibeo en HCHW. In november vorig jaar heeft HCHW een nieuw clubhuis gerealiseerd op het sportcomplex aan de Binnenmaas. HCHW heeft de ambitie om in de toekomst een brede sportvereniging te worden, waarbij het clubhuis een ontmoetingsplek is voor hockey en andere (sport)activiteiten. Daarnaast wil de hockeyclub kinderen zo vroeg mogelijk kennis laten maken met sportactiviteiten. De samenwerking voor een Sport-BSO is dus een logische stap.

Duurzaam vervoer

De kinderen worden met een Stint van school naar de BSO gebracht. Een Stint is een elektrische bolderkar waarmee de pedagogisch medewerker van Kibeo 10 kinderen op een veilige, verantwoorde en duurzame manier kan vervoeren. Later wordt bekeken of we ook kinderen van andere plaatsen in de Hoeksche Waard op de Sport-BSO kunnen verwelkomen.

Over Kibeo
Kibeo is de een van de grootste kinderopvangorganisaties in Zuidwest-Nederland waar kwaliteit en flexibiliteit voorop staat. Bij de Sport-BSO kunnen kinderen na een intensieve schooldag heerlijk sporten met als doel samen plezier hebben in sport en bewegen. Voldoende sporten en bewegen is namelijk belangrijk voor de ontwikkeling en gezondheid van een kind. We zorgen voor een goede balans tussen inspanning en ontspanning.

Over Hockeyclub de Hoeksche Waard

HCHW is de enige hockeyclub in de Hoeksche Waard en heeft op dit moment meer dan 650 leden. Het sportcomplex van HCHW is gelegen op het recreatieterrein de Binnenmaas, met als buren het buitenzwembad, de speeltuin en de kinderboerderij. HCHW kan haar sportcomplex delen met andere verenigingen en organisaties die goed aansluiten bij de hockeyclub.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.