Strijen verliest nipt van Berkel

In de voorlaatste wedstrijd in de 2e klasse D stond er voor Strijen weinig op het spel, omdat de week ervoor de Strijense P G Security Systems equipe zich door een 2-4 zege op Piershil veilig gespeeld had voor behoud van het 2e klasserschap. Berkel daarentegen kon de 3e periodetitel nog binnenhalen en slaagde daar uiteindelijk in door met 0-1 te winnen.

In de 15e minuut kroop Strijen door het oog van de naald toen na een ingestudeerde hoekschop de bal op de paal belandde. De beide keepers Natoe dos Santos en Ken Stigt kregen voor de pauze weinig gevaarlijke inzetten te verwerken, waarbij de enige gevaarlijke situatie ontstond toen Dion van Kralingen dreigde door te breken, maar via een onbestrafte overtreding de weg naar het doel versperd zag.

Na de rust ontstonden er over en weer meer kansen, waarbij de sterke Strijense defensie de handen vol had aan Jos Buitenhuis en Talib Azaroiali. Keeper Ken Stigt moest gestrekt naar de hoek op een inzet van Rolf de Man , terwijl Romik van Driel aan de andere zijde de bal van de doellijn moest trappen om een achterstand te voorkomen. In de 65e minuut kwam de achterstand er toch, toen de mee opgerukte verdediger Leon Rensink vrij mocht inkoppen: 0-1. Strijen gooide vervolgens alles op de aanval en keeper Ken Stigt moest nog enkele malen vol aan de bak: in de 79e minuut pareerde hij een inzet van Pascal Burger en de rebound van Niels Konijnenburg, waarna Mark Stam tot 2 maal dicht bij een treffer was; in de 82e minuut ging zijn inzet uit een moeilijke hoek voorlangs en in de 87e minuut schoot hij vrij voor de Berkel-keeper de bal naast het doel.

Na het eindsignaal van scheidsrechter van der Maat vierde Berkel voluit de behaalde 3e periodetitel. Strijen sluit volgende week de competitie af tegen Hellevoetsluis, dat samen met BVCB strijdt om het kampioenschap. De ploegen staan met een gelijk aantal punten bovenaan; het doelsaldo van BVCB -dat Neptunus-Schiebroek in Bergschenhoek ontvangt – is echter aanzienlijk beter. Volgens de nieuwe regels van de KNVB beslist het doelsaldo bij een gelijk aantal punten.