Welzijn HW introduceert ANWB Automaatje Hoeksche Waard, De dorpshuttle door de Hoeksche Waard en omstreken

Redactie Hoeksch Nieuws
4 Min Read

HOEKSCHE WAARD – Even boodschappen doen, een partner in het verzorgingstehuis bezoeken of naar een afspraak in het ziekenhuis? Dat is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Welzijn Hoeksche Waard introduceert met ingang van 20 juni AutoMaatje Hoeksche Waard van de ANWB en gaat samen met vrijwilligers mensen helpen mobiel en actief te blijven.

“Met ANWB AutoMaatje Hoeksche Waard vervoeren vrijwilligers met hun eigen auto hun minder mobiele plaatsgenoten tegen een geringe onkostenvergoeding.”, vertelt Rob Bergevoet, vanuit de Vrijwilligerscentrale van Welzijn HW betrokken bij het project. “De landelijke bekendheid van Automaatje, de kennis, begeleiding, training en materialen die de ANWB biedt en de gebruikersvriendelijke software, waren aanleiding voor ons om deze vervoerservice aan te gaan bieden. Mensen zo lang mogelijk mobiel houden en laten deelnemen aan het sociaal maatschappelijk verkeer zijn tenslotte basisprincipes in ons werk.”, vervolgt hij. “Het initiatief wordt Hoeksche Waard-breed aangeboden en heeft geen winstoogmerk. De hulpdienst Vrijwillig Vervoer gaat per 1 juli 2018 over naar ANWB Automaatje Hoeksche Waard.”

Feestelijke eerste rit ANWB Automaatje Hoeksche Waard.

“Op woensdag 20 juni om 15:00 uur zal de eerste Rit voor ANWB Automaatje in Cromstrijen uitgevoerd worden. Burgemeester Luteijn zal deze rit als medepassagier meemaken.” zegt Rob. “De rit eindigt op het gemeentehuis. Op die manier kan hij zelf ervaren hoe ANWB Automaatje Hoeksche Waard werkt. Naast een aantal officiële plichtplegingen is er daarna juist ruimte voor informeel contact.”

Hoe kunt u gebruik maken van AutoMaatje Hoeksche Waard?
Wilt u naar de kapper, op familiebezoek, winkelen in de buurt of heeft u een afspraak in het ziekenhuis of bij de fysiotherapeut? Tegen een kleine onkostenvergoeding rijden vrijwilligers uit de buurt u met hun eigen auto. Het gebruik van ANWB AutoMaatje Hoeksche Waard is verder geheel gratis.

Heeft u vervoer nodig? Neem dan drie dagen van tevoren contact op met: Welzijn Hoeksche Waard: Tel: 088 – 730 8900, maandag t/m donderdag 9:00 – 16:00 uur en op vrijdag 9:00 – 12:00 uur, of mail: [email protected].

  • De planner zoekt een vrijwilliger uit de groep chauffeurs die u, op het door uw gewenste tijdstip, kan rijden.
  • De planner belt de aanvrager terug als er een chauffeur beschikbaar is en schat de vergoeding in aan de hand van het verwachte aantal kilometers dat de vrijwilliger voor u gaat rijden. De vergoeding bedraagt € 0,30 per kilometer, plus eventuele parkeer- of tolkosten.
  • Op het afgesproken moment staat de vrijwilliger voor uw deur en brengt u naar het afgesproken adres.
  • De aanvrager betaalt de vergoeding rechtstreeks aan de vrijwilliger.
  • U hoeft geen ANWB-lid te zijn om gebruik te maken van ANWB Automaatje Hoeksche Waard.

Hoe kan ik mij aanmelden als chauffeur?

Doe je graag iets voor een ander? Meld je dan aan als vrijwilliger en vervoer jouw minder mobiele ‘buren’ in je eigen auto. Je krijgt als vrijwilliger een kleine vergoeding van € 0,30 per kilometer plus eventuele parkeer- en tolkosten. Je auto moet APK gekeurd zijn en minimaal een WA-verzekering met inzittenden dekking hebben. Vrijwilligers moeten jonger zijn dan 75 jaar en er wordt een Verklaring Omtrent Gedrag gevraagd. Je hoeft geen ANWB-lid te zijn.

Er gaan een kleine 100 vrijwilligers voor ANWB Automaatje Hoeksche Waard rijden. Vooral in Korendijk en Cromstrijenzijn we op zoek naar nieuwe vrijwilligers!


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren