Toertocht met Porsches voor mensen met een beperking

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

Regio – Ronkende motoren, glimmende motorkappen en veel, heel veel blije gezichten. Dit zijn de ingrediënten van de Manfred Mila toertocht; een tocht speciaal georganiseerd om mensen met een beperking een mooie dag te bezorgen.

Elk jaar op de eerste zondag van juli verzamelen zo’n 30 Porsches zich op de parkeerplaats van hotel Van der Valk in Ridderkerk. Prachtig gepoetst staan de Cayennes, Carrera’s, Targas en vele andere modellen te wachten op hun speciale gast.

De gasten lopen druk pratend en breed glimlachend rond, maken foto’s en kiezen uiteindelijk de mooiste auto uit om de tocht mee te maken. Wanneer iedereen is ingestapt vertrekken de auto’s in groepjes van 6 om een mooie rit in de omgeving te maken. We rijden een stuk door Barendrecht, langs Oud- Beijerland, door Klaaswaal en natuurlijk wordt er ook een stukje snelweg gereden waar met name in de tunnels even extra gas gegeven wordt.

Na een uur komen alle groepjes weer het parkeerterrein op en wordt er getoeterd en gezwaaid. Er worden een paar laatste foto’s gemaakt, er wordt er hartstochtelijk afscheid genomen en iedereen roept: “Tot volgend jaar!”

Wilt u al dit moois komen bekijken? Zondag 1 juli om 12.30 uur verzamelen alle auto’s zich en om 13.30 wordt er gestart met de tocht. U bent van harte welkom op het parkeerterrein van het Van der Valk hotel Ridderkerk aan de Krommeweg 1.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren