Fusie definitief: Eerste Kamer stemt in met met het samenvoegen van de 5 gemeenten in de Hoeksche Waard tot de gemeente Hoeksche Waard

1391
DEN HAAG – De Eerste Kamer heeft dinsdagavond 10 juli heeft hetmet het samenvoegen van de gemeenten Binnenmaas, Cromstrijen, Korendijk, Oud-Beijerland en Strijen tot de nieuwe gemeente Hoeksche Waard. De nieuwe gemeente Hoeksche Waard gaat nu dus definitief met ingang van 1 januari 2019 van start.

Complimenten

Kajsa Ollongren de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties bracht tevens in de 2e termijn van de behandeling van het wetsvoorstel ook haar complimenten uit over de voortvarende wijze waarop de Hoeksche Waard de herindeling voorbereidt.

Tweede Kamer stemde al eerder voor

 
De Tweede Kamer stemde op dinsdag 24 april dit jaar al in met het samenvoegen van de gemeenten Binnenmaas, Cromstrijen, Korendijk, Oud-Beijerland en Strijen 
Het besluit betekent meer duidelijkheid voor de vijf gemeenten en de drie gemeenschappelijke regelingen.
 
Met de beslissing van de Eerste Kamer is de besluitvorming over de fusie nu volledig afgerond.  De voorbereidingen op de samenvoeging zijn al begin 2018  gestart en liggen op schema. De gemeenten waren dit wettelijk verplicht en voelen zich er ook verantwoordelijk voor dat de nieuwe gemeente Hoeksche Waard er op 1 januari 2019 voor de inwoners kan zijn.
 

Website over de fusie

Voor alle informatie betreffende de herindeling van de gemeente Hoeksche Waard kunt u terecht op de website www.toekomsthw.nl

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.