Rectificatie : Sneller internet buitengebied Hoeksche waard

212

Hoeksche Waard – In onze eerdere berichtgeving hebben wij ten onrechte een verwijzing naar één van de lokale aanbieders geplaatst, op dusdanige wijze dat dit onderdeel van de berichtgeving van de vijf Hoeksche Waardse gemeenten leek.

Dit betrof echter een advertentie. De samenwerkende gemeenten hebben ons gevraagd het nieuwsbericht aan te passen en deze rectificatie te plaatsen. Wij bieden onze lezers en de samenwerkende gemeenten onze excuses aan voor de eerdere onjuiste berichtgeving.

Hieronder het juiste bericht

Snel Internet Hoeksche Waard

De gemeenten van de Hoeksche Waard blijven op zoek naar een oplossing voor de slechte digitale bereikbaarheid in de buitengebieden.

Wethouder Paul Boogaard van Korendijk, die zich al langer inzet voor de komst van snel en probleemloos internet, betreurt het dat de samenwerking met Greenet niet tot het gewenste resultaat
heeft geleid.

Ondanks de verlenging van de inschrijftermijn, bleef het gat tussen het benodigdeaantal aanmeldingen en de daadwerkelijke aanmeldingen te groot. Een voor de gemeenten werkbaar alternatief was er helaas niet. De hoop voor de mensen die zich wel hebben aangemeld is niet vervlogen. Boogaard: ,,Blijkbaar is de behoefte niet groot genoeg, maar feit is en blijft dat wij nog steeds van mensen uit het buitengebied horen dat bij hen de nood hoog is. Voor deze mensen gaan wij in gesprek met andere,lokale partijen om te kijken of zij maatwerk kunnen leveren.”


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.