Botenlanceerplaats bij de Oude Tol in Oud-Beijerland vanaf vandaag alleen nog maar voor hulpdiensten

370

Oud-Beijerland – Uit nader onderzoek naar de mogelijkheid om de botenlanceerplaats voor de regionale brandweer Zuid-Holland Zuid bij de Oude Tol in Oud-Beijerland breder open te stellen, blijkt dat dit op gespannen voet staat met het creëren van een veilig en prettig gezins-/kindvriendelijk recreatiegebied. Vooral omdat het merendeel van de gebruikers van de botenlanceerplaats bestaat uit waterscooters en jetski’s. De aanwezigheid van deze vaartuigen leidt op en rond het water tot gevaarlijke en onwenselijke situaties.

Het gemeentebestuur van Oud-Beijerland heeft er bewust voor gekozen om het gebied van de Oude Tol in te richten voor gezin en kind. Het intensieve gebruik van de aangelegde zwembaai en de ontwikkeling van een natuurspeeltuin zijn hiervoor mede bepalend. De relatief beperkte ruimte binnen het gebied betekent dus keuzes maken.

Vandaar dat het college van Oud-Beijerland besloten heeft om de botenlanceerplaats bij de Oude Tol vanaf vandaag (13 juli 2018) fysiek af te sluiten voor gebruikers anders dan de regionale brandweer ZHZ.De afsluiting gebeurt door middel van ‘afzetpalen’. Voortaan kunnen alleen hulpdiensten als politie en brandweer nog gebruikmaken van de botenhelling.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.