UPDATE Negatief zwemadvies Hitsertse Kade bij Zuid-Beijerland ingetrokken

419

UPDATE – De waarschuwing voor een onveilige situatie (overmatige waterplantengroei in de zwemzone) is door de omgevingsdienst vanmiddag na controle omstreeks 15.30 uur ingetrokken voor zwemlocatie Hitsertsekade Zuid-Beijerland in Korendijk.

Zuid-Beijerland – Op de zwemlokatie Hitsertse Kade bij Zuid-Beijerland drijft momenteel een groene algenlaag op het water. Deze aaneengesloten drijflaag verplaatst zich rondom de zwemzone en helaas soms ook er in. De laag is relatief dun, maar ziet er vies uit. Doordat het wateroppervlak in de laag volledig bedekt is, wordt sterk ontraden hier in te zwemmen. Van gevaar voor verstrikking van zwemmers in waterplanten is overigens geen sprake. Ook de waterkwaliteit rondom de drijflaag is in orde.

De drijflaag verplaatst zich door de wind. De verplaatsing is uiteraard afhankelijk van de heersende windrichting. De gemeente houdt de situatie goed in de gaten. Mocht er sprake zijn van grote risico’s voor zwemmers, dan zijn maatregelen, zoals een tijdelijk zwemverbod, nodig.

De komende dagen waait de wind uit voornamelijk noordelijke richtingen, waardoor de verwachting is dat de drijflaag vanzelf weer uit de buurt van de zwemzone verdwijnt.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.