NTVV wint met grote cijfers 1 – 7 bij sv Piershil

1 Min Read

PIERSHIL – Het vernieuwde en drastisch verjongde Piershil 1 heeft in de eerste oefenwedstrijd van seizoen 2018-2109 een 1-7 nederlaag geleden tegen NTVV uit Nieuwe-Tonge. ,,Conditioneel was de tegenpartij beter, we hebben ook wat goals weggegeven”, zo beschouwde Trainer Cor van Ruiven na.

Na een kwartier werd de score geopend, een speler van NTVV kreeg een Piershilse vrije trap in de voeten geschoven en strafte dat meteen af. Meteen daarop misten zowel Netinho als Jacco Vink de kans op een snelle gelijkmaker, die momenten waren het begin van de sterkste fase van Piershil. Vlak voor rust werd het samenspel beloond, Vink trapte overtuigend de 1-1 binnen. NTVV pakte uit een scrimmage toch de voorsprong bij de thee, de vierdeklasser kon met een 1-2 stand gaan rusten.

Trainer van Ruiven zag zijn ploeg in de tweede helft onrustig spelen, veel lange ballen in plaats van combinatiespel leidde tot veel balverlies. Na de 1-3 wist Piershil desondanks lange tijd redelijk overeind te blijven, in het laatste kwartier veranderde dat beeld drastisch. Piershil zat er door een overdosis enthousiasme helemaal doorheen, met diverse krampaanvallen tot gevolg. Vier treffers, waarvan twee in de laatste minuut, zorgden voor een 1-7 eindstand.