Samen bewegen voor ouderen in Westmaas

0
370
Foto Pixabay

WESTMAAS – Van bewegen krijgt u een betere conditie. Vitaal ouder worden heeft bovendien als voordeel dat u ook langer sociaal actief bent. Vanuit dit oogpunt organiseren Buurtzorg Binnenmaas1, Zorgwaard Mijnsheerenland/Westmaas, de praktijkondersteuner van de huisarts van Westmaas, GGD, Fysiofit Westmaas en Welzijn Hoeksche Waard “Samen Bewegen” in Westmaas.

Speciaal voor mensen die nog zelfstandig wonen en die vanwege lichamelijke klachten te weinig in beweging komen. Het programma bestaat uit twee onderdelen; de informatiebijeenkomst is op maandag 3 september van 14:00 tot 16:00. U kunt zich daarna aanmelden voor een groepstraining. Deze starten op maandag 17 september van 14:00 tot 15:00. Alle bijeenkomsten zijn in de Munnik te Westmaas.

De bijeenkomst wordt gegeven door de betrokken partners en is bedoeld voor ouderen en professionals uit Westmaas. De voorlichting gaat in op valrisico’s en valpreventie maar ook over conditie, beweeglijkheid, hulpmiddelen en veilig wonen. De trainingen bestaan onder andere uit balans, beweeglijkheid met en/of zonder hulpmiddelen en valpreventie. De deelnemers worden gedurende het project begeleid door de samenwerkingspartners en vanuit de partners wordt ook het vervoer geregeld.

De informatiebijeenkomst is vrij toegankelijk voor alle belangstellenden. Na de bijeenkomst kunt zich opgeven voor de wekelijkse trainingen.

Wij hopen u te zien op maandag 3 september. Mocht u nog vragen hebben kunt u contact opnemen met Emilie de Boer van Fysiofit Westmaas via [email protected] of 0186-576493. Voor vervoer kunt u contact opnemen met Welzijn Hoeksche Waard ANWB AutoMaatje via 088-7308900


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.