Oudste inwoner van Binnenmaas mevrouw Vos uit Puttershoek 104 jaar

0
384

Puttershoek – Op dinsdag 28 augustus viert mevrouw J. Vos-Vermeer uit Puttershoek haar 104e verjaardag. Zij is hiermee de oudste inwoner van gemeente Binnenmaas.

Deze leeftijd is een grote mijlpaal voor mevrouw Vos. Ze is geestelijk nog erg gezond maar lichamelijk helaas beperkt omdat ze zich in een rolstoel moet verplaatsen. Ze heeft bijna acht jaar geleden namelijk haar heup gebroken. Dat is ook de reden dat mevrouw Vos sinds die tijd in ’t Huys te Hoecke woont. Daarvoor heeft ze altijd zelfstandig gewoond.

Mevrouw Vos is geboren in Strijen. Toen ze trouwde is ze met haar echtgenoot op een boerderij op Tiengemeten gaan wonen. Het echtpaar kreeg drie kinderen; twee zonen en een dochter. Toen de zonen groot genoeg waren om het boerenbedrijf zelf te runnen, zijn de heer en mevrouw Vos op het ‘vasteland’ gaan wonen in Zuid-Beijerland. In 1972 overleed helaas haar man. Mevrouw Vos heeft zes kleinkinderen en ook al achterkleinkinderen.

Schilderen is haar grootste wekelijkse hobby. Ze kijkt erg uit naar de schildermiddagen en maakt nog mooie kunstwerken!

Burgemeester Borgdorff en zijn echtgenote bezochten mevrouw Vos en brachten onder overhandiging van een boeket bloemen de felicitaties over namens het gemeentebestuur.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.