Groep 8 van De Boomgaard gaat oogsten

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

Mijnsheerenland – De leerlingen uit groep 8 van OBS De Boomgaard bezochten fruitteler De Kikkershoek in Mijnsheerenland om appels te oogsten. Voor hen een passende start van het nieuwe schooljaar omdat hun school de slogan “Kom oogsten!” heeft.

De landelijke Fruitplukdagen komen er weer aan. Op 15 en 22 september openen tientallen fruittelers in heel Nederland hun boomgaarden. Veel telers hebben ook andere plukdagen; zo ook Boerderij De Kikkershoek in Mijnsheerenland die al begonnen is met zelfplukmomenten op de zaterdagen.

Basisschool De Boomgaard heeft, net als alle scholen in de regio midden, de eerste schoolweek achter de rug. Zij greep de plukdagen aan om het schooljaar 2018-2019 passend in te luiden. Groep 8 bracht een bezoek aan De Kikkershoek om voor alle leerlingen van hun school appels te plukken. Tenslotte heeft de school, met een knipoog naar de naam, als slogan de kreet “Kom oogsten!” Dit verwijst naar het rijke aanbod waarmee ze haar leerlingen veel wil bieden voor hun ontwikkeling. Het woord ‘OOGST’ vormt echter ook de beginletters van de kernwaarden van De Boomgaard:  Open, Ontwikkelingsgericht, Gelukkig, Samen en Toegewijd.

De appels worden uitgereikt als afsluiting van een openingsactiviteit waarin alle klassen van de school met elkaar delen welke oogst zij dit schooljaar willen behalen. Bovendien bespreken leerlingen en leerkrachten samen hoe ze inhoud gaan geven aan de kernwaarden.

Zo hoopt groep 8 het dit schooljaar net zo goed te doen op de Centrale Eindtoets als hun voorgangers die ruim boven het landelijke gemiddelde uitkwamen. Maar nog belangrijker vindt de school het dat de kinderen ‘oogsten’ in hun persoonlijke groei. De Boomgaard als geheel heeft al een mooie oogst binnen met een groei in het leerlingenaantal van ruim 15%.

 

 

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren