OFB scoort de 2-1 in de laatste seconde tegen Piershil

Foto SV Piershil

Ooltgensplaat – Piershil 1 kreeg in de eerste bekerwedstrijd tegen OFB een late dreun te verwerken. De 2-1 in de laatste seconde was zuur voor de jonkies van trainer Van Ruiven, maar zeker verdiend voor de goed voetballende thuisploeg. In een gelijk opgaande eerste helft was het Piershil dat als eerste wist te scoren. Na enkele minuten brak de rappe Hidde Wittmer door op rechts, hij bediende aanvoerder Jacco Vink op maat: 0-1. Bijna wist Niels van Ruiven na een kwartier die voorsprong te verdubbelen, zijn schot van afstand werd net over de lat getikt. Het vizier van de eveneens jonge ploeg uit Ooltgensplaat stond niet op scherp, na de thee veranderde dat.

Al snel in de tweede helft was het 1-1, een lelijke streep door de plannen van Piershil. ,,OFB zette ons onder druk en was duidelijk de beter partij. Door te vechten voor ieder bal leken we een puntje te gaan pakken”, zo keek trainer Cor van Ruiven terug op het duel. In de slotfase van het duel kroop Piershil twee keer door het oog van de naald. Eerst werd een vrij trap op de onderkant lat gemikt, daarna redde doelman Jasper de Kok fenomenaal. De laatste seconde na zes minuten blessuretijd werd Piershil fataal. De 2-1 werd van dichtbij gescoord, tijdens de luide bejubeling daarvan floot de goed leidende arbiter Korsius meteen af.