Woensdag 12 september staking in het onderwijs

0
463
Foto AOB

HOEKSCHE WAARD – Het primair onderwijs in Zuid-Holland en Zeeland staakt op woensdag 12 september. In Rotterdam is een grote demonstratie, Zo kunnen de laren vlak voor Prinsjesdag het kabinet duidelijk maken dat er méér nodig is om het lerarentekort in het primair onderwijs aan te pakken.”

In Zeeland en Zuid-Holland blijven op 12 september veel klaslokalen leeg. Meer dan tachtig basisscholen in Zeeland sluiten de deuren. Hetzelfde gebeurt in Den Haag en Rotterdam. Veel schoolbesturen betalen hun stakende leraren en ondersteuners uit, De schoolbesturen Acis en csg De Waard in de Hoeksche Waard lieten eerder weten dat leraren die van plan zijn te staken voor een hoger salaris en een lagere werkdruk die dag niet betaald krijgen. 

Scholen lichten de kinderen en ouders zelf in of de leerlingen een dag vrij zijn vanwege de staking of dat ze gewoon les krijgen.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.