Indiëherdenking in Puttershoek

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

Puttershoek – Op vrijdag 21 september vindt voor de 22e keer de herdenking van de gevallen militairen plaats bij het Indië-monument op begraafplaats De Essenhof aan de Sportlaan in Puttershoek.

De herdenking is een sobere maar indrukwekkende bijeenkomst, waaraan ook leerlingen van openbare basisschool De Pijler uit Maasdam meedoen. Deze school heeft het Indië-monument, dat in september 1995 op de begraafplaats is geplaatst, in 1999 geadopteerd. Er wordt gesproken door loco-burgemeester H.C.J van Etten en de heer L. Noordzij, voorzitter VOMI Nederland, generaal-majoor der Fuseliers b.d. Muziekvereniging “MaasMuziek” speelt koraalmuziek.

Naast de oud-Indiëgangers zijn ook zogeheten ‘nieuwe’ veteranen uitgenodigd voor de herdenking. De herdenking is breder getrokken nu steeds meer jonge mannen en vrouwen worden uitgezonden op vredesmissies. In het Comité Indië-monument Binnenmaas hebben dan ook vertegenwoordigers van de Indië-veteranen en nabestaanden 1942-1949 zitting, van de Nieuw-Guinea-veteranen, maar ook van de Libanon-veteranen. De oude veteranen zien wel verschillen tussen hun eigen generatie en die van de jonge veteranen, maar zij willen vooral de nadruk leggen op wat zij delen. Dat zijn de soms vreselijke dingen die zij hebben meegemaakt en die een stempel op hun verdere leven hebben gedrukt. 

Genodigden en belangstellenden zijn vanaf 13.30 uur welkom in de aula van de begraafplaats. Het programma begint om 14.00 uur.

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.