Oplevering ruimtes aan ondernemers nieuwe Open Waard

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Sleuteloverdracht HW Wonen aan Bakkerij Boender - Foto HW Wonen

OUD-BEIJERLAND – Op vrijdag 21 september namen de ondernemers de sleutels voor hun nieuwe onderkomen in de Open Waard in Oud-Beijerland in ontvangst. De huisartsen, fysiotherapeuten, apotheek, pizzeria Belissimo Milano, kapsalon Petra’s hairline en bakkerij Boender kunnen nu aan de slag met het inrichten van hun ruimtes. Eerder ontvingen zorginstelling Alerimus en supermarkt Aldi al de sleutels van woningcorporatie HW Wonen.


 Eerdere sleuteloverdracht

In april mocht zorginstelling Alerimus als eerste huurder al de sleutels in ontvangst nemen. Eind mei verhuisden de bewoners op een feestelijke manier naar hun nieuwe woning. Ook voor supermarkt Aldi vond de oplevering van het pand al eerder plaats, zij zijn inmiddels geopend.

Het kloppende hart van Zoomwijck

Met de bouw van de nieuwe Open Waard is er een plek gecreëerd waar jong en oud, gezond en hulpbehoevend zich thuis kan voelen. En waar alles wat een wijk doet leven te vinden is, van supermarkt tot een gezondheidscentrum. Bewoners kunnen hier, ook als zij straks niet meer zo mobiel zijn of zorg nodig hebben, langer thuis blijven wonen.

Open Waard: van oud naar nieuw

Zorgcentrum de Open Waard was sterk verouderd. HW Wonen, Alerimus en gemeente Oud-Beijerland ontwikkelden daarom samen een nieuwe Open Waard: een moderne en kwalitatieve woonservicezone met diverse voorzieningen van verschillende ondernemers. Medio 2016 startte de sloop van de oude Open Waard en werd gebouwd aan fase 1. Nu, twee jaar later, is de oplevering van het zorggebouw met zorgappartementen, het centrale ontmoetingsplein en de ruimtes voor ondernemers een feit.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.