Opening Kinderboekenweek op De Boomgaard

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read

Mijnsheerenland – Van 3 t/m 14 oktober is het Kinderboekenweek 2018 met als thema ‘Vriendschap: Kom erbij!’ Zoals op veel basisscholen werd ook op De Boomgaard dit evenement feestelijk geopend.

Als start van de Kinderboekenweek 2018 verzamelden alle kinderen van De Boomgaard zich op het schoolplein voor een feestelijke opening.

Bij het thema ‘vriendschap van deze editie is ook een themalied gemaakt: ‘Kom erbij!’ door Kinderen voor Kinderen. Het liedje gaat erover dat we er allemaal bij horen, ook al is iedereen anders! Een groep meisjes uit groep 8 van De Boomgaard voerde een act met dans uit op dit lied; dit eindigde in het omhoog houden van ingepakte boeken met daarop letters die samen het woord ‘vriendschap’ vormden. De andere kinderen zongen uit volle borst mee en werden aan het eind uitgenodigd ook mee te dansen.

Behalve veel aandacht voor boeken en het thema in de lessen is er op De Boomgaard op 11 oktober een boekenmarkt in samenwerking met kinderboekwinkel ‘De Giraf’ uit Dordrecht.

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren