Cantatedienst in de Laurentiuskerk in Mijnsheerenland

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

Mijnsheerenland –  Op zondag 14 oktober om 19.00 uur organiseert Musica Laurentius een cantatedienst. Centraal in deze dienst staat Bach’s cantate BWV 38 “Aus tiefer Not schrei ich zu Dir”. De cantate zal worden uitgevoerd door een ensemble bestaande uit een achttal zangers. De begeleiding zal worden verzorgd door organist Rien Donkersloot.

Cantate 38 is een zgn. koraalcantate; het lied “Aus tiefer Not” werd gemaakt door Luther en is een bewerking van de tekst van psalm 130; de melodie van het lied werd gemaakt door Johann Walter.Bach componeerde zijn cantate in 1724 en voerde deze uit op zondag 19 oktober van dat jaar. De cantate bestaat uit zes delen; in de beide hoekdelen is het Lutherlied duidelijk te herkennen. Het eerste deel is een koraalmotet, het laatste deel een sobere koraalzetting. Verder klinken er twee recitatieven, een aria voor tenorsolo en een bijzonder Terzett voor Alt, Tenor en Bas.

Organist Rien Donkersloot improviseert en begeleidt de koor- en gemeentezang en speelt daarnaast een tweetal orgelwerken. Predikant is Ds. W.H. Hendriks.
De dienst begint om 19.00 uur. De toegang is gratis; wel is er een collecte bij de uitgang.
Na afloop is er koffie en thee in het koor van de kerk.

Voor meer informatie: www.musicalaurentius.nl


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren