Nog even binnen kijken bij: Dé Hotspot van Toen! De Posthoorn te Puttershoek!

2838
Restaurant en partycentrum De Posthoorn aan het Schouteneinde in Puttershoek in de begin jaren 90 .- Foto uit het Regionaal Archief Dordrecht

Puttershoek – De gemeente Binnenmaas heeft met de twee grondeigenaren een anterieure overeenkomst gesloten voor woningbouwontwikkeling op de hoek Schouteneinde/ Molendijk; de locatie en omgeving van de voormalige Posthoorn. Een eerder ontwerp ging uit van 10 appartementen en 4 vrijstaande woningen, maar dat is nu aangepast in een programma dat uitgaat van 5 tot maximaal 7 vrijstaande woningen. Wel moet het bestemmingsplan nog worden aangepast.

Pand de Posthoorn

De inmiddels overleden Jan van der Pligt deed het historische pand in 2015 na 44 jaar noodgedwongen van de hand. Vanwege financiële problemen verkocht de horecaondernemer het gebouw aan het Schouteneinde via een openbare veiling op internet. Hoeksche Waarders Cees Zevenbergen en Cornelis van Dueren den Hollander kochten De Posthoorn voor 122.000 euro.  Hoewel het een oud pand betreft staat het niet op de monumentenlijst.

We kregen een hele serie van wat ooit Dé Hotspot voor vele mensen was in de Hoeksche Waard, namelijk De Posthoorn te Puttershoek. Diana Kievit mocht er in 2015 binnen om een paar foto’s te maken. Wat rest is nostalgie en vergane glorie van De Posthoorn & De Wijnzolder. De bowling baan en bar waren vanwege de slechte staat niet meer toegankelijk.

Of we ooit nog foto’s zien van hoe het pand er nu bij ligt is de vraag. Het pand verkeert in slechte staat.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.