Goudswaardse Boys verliest streekderby van Zinkwegse Boys

GOUDSWAARD – Afgelopen zaterdag verloor Goudswaardse Boys voor de tweede maal op rij een competitiewedstrijd en Zinkwegse Boys won voor de tweede keer op rij. Het grootste gedeelte van deze derde streekderby in vier weken tijd moest de thuisclub het met 10 man opnemen tegen de voormalige derdeklasser. Door een 18 karaats vrije trap van Mike Fiere en een schot van Otman Fertoute, eindigde het streekduel in een 0-2 zege voor de Oud-Beijerlanders.

Gedurende het eerste half uur verliep de partij gelijkopgaand met kansen aan beide zijden. Namens Zinkwegse Boys waren Martijn van Zuuren en Davie van de Voorden dichtbij succes, terwijl aan de overzijde Floris van der Weijden een teenlengte te kort kwam om de score te openen. Na een dik half uur besloot de arbiter hoogstpersoonlijk voor meer spektakel te zorgen. Een weliswaar onbesuisde actie van Goudswaarder Thomas van Peperstraten werd buitenproportioneel met rood bestraft. Zelfs in ondertal was de formatie van trainer Leo Tol op slag van rust nog dicht bij een voorsprong. Een kopbal van Robin Verhoeven werd ternauwernood door Oud-Beijerlander Justin de Lange van de eigen doellijn gered.

Na de onderbreking duurde het zeven minuten tot Zinkwegse Boys profiteerde van het numerieke overwicht. Na een overtreding van Goudswaarder Wesley van Gijzen op John Ackon krulde Mike Fiere de toegekende vrije trap fraai in de bovenhoek: 0-1. Nadat in de 58ste minuut namens de thuisclub Darwyn Pennock in kansrijke positie doelman Martijn Krediet op zijn weg vond, werd de wedstrijd in de 64ste minuut definitief beslist. Otman Fertoute mikte vanaf rand strafschopgebied de bal achter keeper Bryan Huijzers: 0-2. De gastheren namen alle risico’s om het tij nog te keren. Met name invaller Ezra Scheggetman zorgde voor dreiging voor het Zinkweg-doel. Achterin lukte het de Goudswaardse verdedigers om de regelmatig gevaarlijk counterende bezoekers van een hogere uitslag af te houden.