Lokalen Hoeksche Waard omarmt proces van de werkgroep Hitsertse Kade

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read
De bewonersavond werd druk bezocht afgelopen maandag! - Foto Claus Aan de Wiel

ZUID-BEIJERLAND- Lokalen Hoeksche Waard juicht het burgerinitiatief toe dat de werkgroep Hitsertse Kade oppakt. Op maandagavond 29 oktober werden in de Eendrachtshoeve verschillende bewonersvoorstellen gepresenteerd voor de ontwikkeling van het recreatiegebied Hitsertse Kade te Zuid-Beijerland. Een goed proces, volgens Lokalen Hoeksche Waard.

Na een oproep van de actiegroep deelden bewoners massaal hun ideeën voor het terrein. De actiegroep is namelijk tegen het idee om woningen in het gebied te bouwen, en dus kwamen bewoners met hun eigen initiatieven. Kandidaat-raadsleden Marga van Hulst en Johan van Driel waren namens Lokalen Hoeksche Waard aanwezig. 

Marga van Hulst: “Wij omarmen dit burgerinitiatief. Als lokale partij vinden wij het belangrijk dat het geluid van de inwoners in de Hoeksche Waard gehoord wordt. Inwoners weten het best wat goed is voor de buurt en omgeving. Daar staan wij voor. Lokaal voor allemaal!”

De werkgroep gaat nu in gesprek met de gemeente over hun alternatieve plannen.


Lokalen Hoeksche Waard is een politieke partij ontstaan uit een samenvoeging van GemeenteBelangen BinnenMaas, GemeenteBelangen Korendijk, BINT, Strijens Belang, Fractie Nieland, Fractie Baars, Fractie van der Giesen en Fractie Polderdijk.

 Lokalen Hoeksche Waard doet op 21 november mee met de gemeenteraadsverkiezingen als lijst 1.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren