Cromstrijen’98 HW is ook tegen woningbouw aan de Hitsertse Kade.

287

ZUID-BEIJERLAND – Op maandag 29 oktober jl. was Cromstrijen’98 HW ook aanwezig in de bijeenkomst in de Eendrachtshoeve in Zuid Beijerland. Tijdens deze bijeenkomst zijn verschillende bewonersvoorstellen gedaan voor de ontwikkeling van het recreatiegebied aan de Hitsertse Kade in Zuid Beijerland.

Naast het feit dat er door bewoners van de andere gemeenten in de Hoeksche Waard ook gebruik wordt gemaakt van dit recreatieterrein, staat in het verkiezingsprogramma van Cromstrijen’98 HW vermeld dat bestaande recreatieve voorzieningen behouden moeten blijven. Het is een belangrijk gegeven dat de zuidrand van de Hoeksche Waard een recreatieve bestemming moet houden en dat dit nog verder ontwikkeld wordt. Dat doe je niet door recreatie in te leveren en woningbouw daarvoor in de plaats te stellen. Er is genoeg ruimte op het eiland om woningen te bouwen. Andere belangrijke voorzieningen hoeven daarvoor niet te wijken.

Lijsttrekker Werner de Jong deelde in de bijeenkomst mede dat zijn partij daarom ook tegen deze woningbouw is. Met de aanwezigheid van Cromstrijen’98 HW en deze woorden uitsprekende wil hij de bewoners van Zuid Beijerland een hart onder de riem steken. Cromstrijen’98 HW komt weliswaar voort uit de gemeente Cromstrijen, maar zet zich vanaf 1 januari 2019 volop in voor alle inwoners in de Hoeksche Waard. De Hitsertse Kade is daar een mooi voorbeeld van.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.