Geslaagd jaarlijkse Burgemeesters Ontbijt in het kader van het Nationaal Schoolontbijt in het gemeentehuis van Numansdorp

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

NUMANSDORP – De gemeente Cromstrijen deed maandagmorgen 5 november mee aan het jaarlijkse Burgemeesters Ontbijt wat onderdeel is van het Nationaal Schoolontbijt. Burgemeester Jan Luteijn en wethouder Pieter van der Meer schoven om 8.30 uur gezellig aan bij de speciale ontbijttafel in de raadszaal van het gemeentehuis. De gemeente had de kinderen van de basisscholen De Dubbeldekker, De Vliet, De Groen van Prinsterer, De Bron, De Takkenbosse en De Blieken uitgenodigd in het gemeentehuis. Helaas kon basisschool De Vliet niet aanwezig zijn.

Gezond ontbijten is belangrijk. Zeker voor kinderen. Daarom is van 5 t/m 9 november weer het Nationaal Schoolontbijt. Ook dit jaar gaan zo’n half miljoen kinderen samen gezond ontbijten op bassischolen in het hele land en in stadhuizen met hun burgemeester. Tijdens het eten en later in de lessen op school leren de kinderen over hoe belangrijk het is om de dag met een gezond ontbijt te starten.

Deelnemende scholen ontvangen leuk lesmateriaal: animatiefilmpjes en de online Ontbijtmeter. Een lesmethode waarbij kinderen individueel feedback krijgen op hun ontbijtgedrag. Daarnaast krijgen alle kinderen ook een doeboekje met spelletjes, weetjes, tips en recepten voor een gezonde traktatie.

Naast de scholen in de gemeente Cromstrijen doen ruim 2.400 basisscholen in het hele land mee aan het Nationaal Schoolontbijt. Naar verwachting ontbijten in zo’n 270 gemeenten kinderen met hun burgemeester in het stadhuis.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je danĀ hierĀ in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren