Kerstworkshops van Plukhoek Mookhoek zijn bekend! Schrijf je snel in!

473

Mookhoek – Vanaf woensdag 14 november is het mogelijk om een leukste workshops kerststukken maken te volgen bij Plukhoek Mookhoek.Zij gebruiken voor al hun arrangementen alleen verse materialen die ze zelf gekweekt hebben, dus vrij van bestrijdingsmiddelen.

Bij elke workshop zit koffie/thee en een gebakje van Bas Boender inbegrepen. Op deze feestelijke avonden kom je zeker alvast in de kerststemming want je gaat deze arrangementen creëren onder het genot van lekker warme chocomel/glühwein met bijpassend taartje. Kosten zijn €25,- p.p. Aanmelden per e-mail; [email protected]

Er zijn 3 arrangementen:

1: De Knusse Kerstkrans:

Je leert hoe je richting geeft aan de kaardenbollen zodat er een goed evenwicht ontstaat van waaruit je de rozenbottels en sierappeltjes opbouwt. Uiteraard mag je eigen kerstgroet niet ontbreken. Na het steken van de kaardenbollen spuit je je krans met een gouden glans voor een warme uitstraling. Je kunt de krans ophangen aan het robuuste touw, maar hij staat ook feestelijk op je tafel op een schaal of ijzeren voetje.

2: Het klassieke tafelstuk:

Op een prachtige ‘plank’ van perenhout waar de schors met mos nog omheen zit bevestig je een bakje met oase, zodat je verse materialen kunt gebruiken die je water kunt geven. Op die manier blijft je stuk tot zeker tot na de kerst mooi. Je maakt een vlak stuk dat is opgebouwd uit de klassieke materialen; groenblijvers als taxus, conifeer, en natuurlijk enkele soorten hulst met zijn mooie rode besjes. Het geheel wordt subtiel verder aangekleed met mos en rozenbottels, hypericum, liguster en hedera. Kaars erop en als je dat wilt wat strooisneeuw. Zo krijg je een traditioneel laag stuk dat op tafel kan staan en je elkaar toch nog kunt aankijken tijdens het kerstdiner.

3: Het Kerststuk op Perenhout:

Op een stevige ijzeren voet is een stronk van bemost perenhout bevestigd. Jij kiest het hout in de vorm die bij jou past. Het hout ga je aankleden met traditioneel kerstgroen als conifeer, taxus en hulst. Maar we gebruiken ook de subtiele vorm van jeneverbes, de bessen van de rozenbottel die de bessen van de hulst versterken, en hypericum. Als sterk contrast hebben we de beschikking over boomwurger, die met zijn geel/oranje besjes mooi afsteekt tegen het groen. We binden het geheel met touw dat gewoon zichtbaar mag zijn en sluiten de compositie met wat sierappeltjes. Dit is een relatief groot en ruig stuk dat ruimte vraagt.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.