Geslaagde Minioren clubmeet 2018

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

Dordrecht – Afgelopen zaterdag 10 november was het weer tijd voor de minioren clubmeet! Verkleed als kabouters met een heuse heks, prinsessen en een Tarzan begon Zwemvereniging ZOB ’66 uit Oud-Beijerland de wedstrijd met een optocht door het zwembad waarbij iedere vereniging werd voorgesteld door onze eigen trainster Esther. Na de optocht door het zwembad was het tijd voor het inzwemmen, de laatste tips werden gegeven en de wedstrijd kon beginnen!

De wedstrijd begon met de 4×50 vrijeslag gemengd, hierbij wist het team (Luna, Roan, Merel & Luuk) keurig als zesde te eindigen met een verbetering van de inschrijftijd met bijna 6 seconde!

Helaas werden er geen medailles behaald door onze ploeg, wel waren er een zwemmertjes heel dicht bij een medaille! Zo werd Duco 6deop de 50 school, boven hem stonden alleen maar jongens uit 2009, terwijl Duco uit 2010 komt! Judith werd 7deop de 50 vlinder, met drie meisjes voor haar met precies dezelfde tijd en Judith werd 5deop de 100 wissel met een pr van 4 seconde. Luna werd 6deop de 100 vrijeslag met een pr van 5 seconde, Lucas werd ook 6deop de 100m wisselslag en er waren nog tweede zesde plaatsen. Rick zwom zowel op de 50vlinder (met een pr van 3 seconde) als op de 100wissel naar een 6deplek!

Naast deze topnoteringen waren en ook nog zwemmertjes die misschien niet een topnotering behaalde maar ze zwommen wel naar een hele mooie PR. Zo zwom Mirthe een pr van 6 seconden op de 50 school, Luuk zwom een pr van 3 seconden op de 50 vlinder, Daniel zwom 7 seconde van zijn 100m vrijeslag tijd af, Merel zwom op diezelfde afstand 2 seconde van haar PR af & Lente zwom er zelfs 5 seconden van af! Maar ook Roan (4 seconden) en Luuk (2  seconden) zwommen een PR op de 100 vrij.

De wedstrijd werd afgesloten met de 4×50 wissel voor meisjes én jongens! De meiden (Dyanthe, Merel, Judith & Alieke) deze het meer dan uitstekend, met een tijd van 7 seconden sneller dan de inschrijftijd werd er het maximale eruit gehaald en eindigde het team als 7de. Maar ook de jongens (Daniel, Lucas, Rick & Roan) zwommen sneller dan hun inschrijftijd (5 seconden) en eindigde nipt als vierde…

Na de wedstrijd was het spannend, zou het team de derde plaats die we halverwege de wedstrijd in beslag namen hebben weten vol te houden? Helaas de zobbertjes zijn als 6degeëindigd, maar  wel het beste puntentotaal ooit voor ZOB!


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren