PvdA Hoeksche Waard Kandidaat Mark de Koning laat standpunten PvdA Hoeksche Waard zien door cartoons

Redactie Hoeksch Nieuws
4 Min Read

HOEKSCHE WAARD – Mark de Koning nummer 2 op de lijst van de PvdA Hoeksche Waard voor de gemeenteraadsverkiezingen voor de nieuwe gemeente Hoeksche Waard laat zien dat zijn tekentalent tijdens de verkiezingscampagne goed van pas komt.

Waar vele partijen die mee doen aan de gemeenteraadsverkiezingen met blaadjes vol standpunten komen waar ze voor staan. Laat Mark de Koning uit Oud-Beijerland het in een veel creatievere manier zien door middel van cartoons!

Elk speerpunt van de Partij van Arbeid Hoeksche Waard heeft Mark De Koning een cartoon van gemaakt. De speerpunten en het verkiezingsprogramma kunt u ook bekijken op de website door hier te klikken

Als raadslid van de Gemeente Hoeksche Waard wil Mark:

Betrokkenheid en solidariteit daar gaat het mij om. Betrokkenheid van en met burgers is belangrijk voor betere besluiten en solidariteit met mensen die in de knel komen. Sterke verenigingen en goede voorzieningen zijn daarom belangrijk. Zelf ben ik sinds 2005 werkzaam als zelfstandige. De afgelopen 20 jaar heb ik mijn leven meer verknocht aan de Hoeksche waard. Ik woon in Oud Beijerland met mijn vrouw Melanie en vier prachtkinderen. In mijn vrije tijd coach ik langs de lijn van het voetbalveld.

Speerpunten PvdA Hoeksche Waard in Cartoons:

Klik op afbeeldingen voor groter formaat – 

De PvdA vindt dat het unieke en open karakter van het open landschap van de Hoeksche Waard met polders een dijken moet worden behouden en versterkt.
Met de PvdA zeker zijn van een uitnodigend vestigingsklimaat voor bedrijven. Door concentratie van de economische bedrijvigheid in de Noordrand en het stimuleren van stageplekken.
Zeker zijn van een levendig kunst en cultuurbeleid. Door ondersteunen van initiatieven van broedplaatsen waar bewoners, kunstenaars en cultureel ondernemers. Kunst en cultuur is van belang. Zo willen we het muziekonderwijs stimuleren. Kunst en cultuurbeleid is van belang voor de nieuwe gemeente. We willen de cultuur toegankelijk houden en maken voor iedereen. Inkomen mag nooit een beletsel zijn om mee te doen.
Zeker zijn van goed onderwijs. Door zoveel mogelijk basisonderwijs in de buurt, ook in de kleine kernen. Ontwikkelen van programma’s die schooluitval tegenaan en aansluiting met de arbeidsmarkt versterken. Het behouden van een compleet schoolmenu op de Hoeksche Waard.
Met de PvdA zeker zijn van goed openbaar vervoer dat gratis is voor ouderen. We willen een goede aansluiting van alle dorpen onderling en op het interlokale OV net.
Goede zorg staat voor de PvdA op no.1. Dat betekent een goede uitvoering van de Wet op de maatschappelijke ondersteuning. Een sociaal beleid dat armoede uitbant. Door bijzondere bijstand toegespitst op de specifieke gezinssituatie. Een goede jeugdhulpverlening. Financiële tekorten mogen nooit ten koste gaan van de hulp aan jongeren.
Zeker zijn van van een kleine afstand tussen bestuur en de inwoners van de nieuwe gemeente Hoeksche Waard. Dat is een van de speerpunten van de PvdA. Dat betekent door inwoners vroegtijdige te betrekken bij besluiten die hen raken.
Zeker zijn van goede huur en koopwoningen voor alle inkomensgroepen. Door voldoende (sociale) woningen en een goede spreiding in alle prijsklassen over alle dorpen en buurtschappen.

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.