campagnedag Christenunie met als thema Zonne Energie

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto Archief

HOEKSCHE WAARD – De ChristenUnie Hoeksche Waard organiseert zaterdag 17 november in het centrum van ‘s Gravendeel een campagnedag met als thema: ‘Zonne-energie, daar wordt je vrolijk van!’

Door middel van het gebruik van een mobiele generator op zonne-energie wordt aandacht gevraagd voor de mogelijkheden die er in de Hoeksche Waard zijn om meer te doen met zonne-energie. Op de generator wordt een synthesizer en een koffiezetapparaat aangesloten. Zonne-energie, daar wordt je vrolijk van!

De opening van deze campagnedag is om 10.00 uur. Aanwezig zijn Eppo Bruins (lid Tweede Kamerfractie ChristenUnie) en Henk van den Berg (vice-voorzitter Hoeksche Waard Duurzaam). Eveneens aanwezig zijn een aantal kandidaat-raadsleden om het verkiezingsprogramma toe te lichten.

De opening vindt plaats door Eppo Bruins. Aansluitend zijn er toespraken door Henk van den Berg en een kandidaat van de CU-lijst. Daarna wordt Eppo gevraagd z’n muzikaliteit te tonen op de synthesizer. Dit wordt aansluitend overgenomen door Jacco Steen (de nummer elf van de kandidatenlijst).

Later in de ochtend worden Strijen, Numansdorp en Nieuw-Beijerland bezocht.

In het ChristenUnie verkiezingsprogramma staat ondermeer: “Voor 2025 worden alle woningbezitters actief en persoonlijk benaderd met betrekking tot zonnepanelen, aardwarmte en isolatie. Gemeentelijke locaties plaatsen zonnepanelen, ook aan de gemeente gelieerde organisaties gebruiken zonnepanelen. Het gebruik van buurtbatterijen, waarin duurzaam opgewekte energie wordt opgeslagen, wordt gestimuleerd.”


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren