Intocht Sinterklaas in Oud-Beijerland geslaagd

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

Oud-Beijerland – Het is bijna 2 uur… vol verwachting klopt het hart van menig kind. Het is bijna zo ver: de intocht van Sinterklaas.

Op tal van kindergezichtjes valt de spanning af te lezen. Vol overgave brengt Showkorps Juliana uit ‘s-Gravendeel ‘Zie ginds komt de stoomboot, uit Spanje weer aan’ ten gehore. Over Spanje gesproken… de strak blauwe lucht en de overdadig schijnende zon wekken de illusie dat het mediterraan weer de Goedheiligman vooruit is gesneld. Nou ja, behalve de temperatuur dan! Het wachten wordt eindelijk beloond als de boot de haven binnenvaart.

Na een warme ontvangst door burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld vertrekken Sint en zijn Pieten naar het Oude Raadhuis voor de traditionele bordesscene. Leg je normaliter de route in hooguit vijf minuten af… Sinterklaas en zijn aanhang doen er nu ruim drie kwartier over. Maar dat heeft natuurlijk alles te maken met het in grote getale aanwezige publiek langs de route.

Een klein uur later en vele kilo’s pepernoten lichter arriveert de stoet bij het Oude Raadhuis en krijgt de ontmoeting tussen de burgemeester de Sinterklaas een aangenaam vervolg. Uit volle borst zingen jong en oud, onder muzikale begeleiding van het Showkorps, allerlei bekende sinterklaasliedjes. Tot slot krijgt burgemeester Hermans-Hermans een cadeau in de vorm van een hele grote doos waaruit, na het uitpakken, onder luid gejuich een ‘Bakkerspiet’ tevoorschijn komt.

Aan alles komt een eind… ook aan de Sinterklaasintocht/-ontvangst. Het talrijke publiek vertrekt in alle windrichtingen naar huis, de dranghekken worden opgehaald, de geluidsboxen en de feestversiering opgeborgen… en de rust keert langzaam terug!


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.