Kees Plomp exposeert in de Open Hof Oud-Beijerland

118

De Oud-Beijerlandse beeldend kunstenaar Kees Plomp (1949) exposeert een selectie van zijn werken in De Open Hof van 1 december 2018 tot 26 januari 2019 

Kees Plomp bezocht na de middelbare school de kunstacademie in Rotterdam. Hij haalde zijn onderwijsbevoegdheid en kreeg een aanstelling als docent beeldende vorming. Tegelijkertijd bleef hij naast zijn loopbaan in het onderwijs tekenen, schilderen en aquarellen maken. 

Hij werkt bij voorkeur in series rondom een bepaald onderwerp dat hem boeit zoals zeilvaart, havens en schepen, baadsters, bomen en landschappen. 

Ook maakte hij werkstukken geïnspireerd op reizen naar Egypte, Turkije, de Griekse eilanden, Nepal en Mongolië. Het gaat daarbij niet om de realistische weergave van een bepaalde plek maar om een impressie. 

Hij heeft gewerkt met brede kwasten, paletmes of zelfs verfrollers; het is goed te zien dat hij af en toe zelfs heeft gedruppeld en gespat. Hier en daar is ook reliëf ontstaan door het inplakken van stukjes (kranten)papier. 

Zo nu en dan verlaat hij het platte vlak en maakt hij ruimtelijk werk, waarvan de “ogenblikjes” een voorbeeld zijn. 

Iedereen is van harte welkom van 1 december 2018 tot 26 januari 2019 om het werk van Kees Plomp te bezichtigen in De Open Hof, Willem van Vlietstraat 2a, 3262 GM Oud-Beijerland. 

Openingstijden: maandag t/m vrijdag: 09.30 tot 11.30 uur en van 14.30 tot 16.30 uur. Op woensdag is dit mogelijk van 09.30 tot 17.00 uur. Tijdens de feestdagen is de expositie niet toegankelijk. 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.