Gezocht: verhalen en herinneringen aan de Barendrechtse brug

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto: Rijkswaterstaat.

HOEKSCHE WAARD – In de zomer van de 1969 ging de Heinenoordtunnel open. Menig automobilist haalde opgelucht adem. Eindelijk waren de ellenlange files voor de Barendrechtse brug voorbij. Na vijftig jaar is de herinnering aan de brug in de Hoeksche Waard en Barendrecht echter nog springlevend. “Mensen vertellen spontaan hun verhalen en herinneringen, als de brug ter sprake komt,” zegt freelance journalist Arco van de Ree uit Puttershoek.

“Vaak gaat het over de lange wachttijden, maar soms zijn de verhalen heel persoonlijk.” Zo ontstond het idee voor een boek. “Ik wil een boek maken met zo veel mogelijk herinneringen en verhalen over de Barendrechtse brug.” Van de Ree zoekt daarom alles wat met de brug te maken heeft. “Ook bijzondere gebeurtenissen.” Van de Ree is op zoek naar foto’s en verhalen van mensen die ‘iets’ met de brug hebben. “Welke rol speelde de brug in hun leven? En wat hebben zij daar meegemaakt?”

Arco van de Ree – Foto: Gijs van Breda.

Zelf is hij opgegroeid in Barendrecht. Zijn fascinatie voor de brug is in zijn kindertijd ontstaan op de zondagmiddagen dat zijn vader hem meenam. Die fietstochten eindigden altijd bij de brug. Soms maakten ze een praatje met de brugwachter. De trap naar de stuurhut was aan de buitenkant. “Je klom dan bungelend boven het kolkende water naar boven, dat was heel spannend voor een10-jarig jochie.”

Die verhalen en gebeurtenissen wil Van de Ree boven water halen en vastleggen. Ze vormen het hart van een boek, dat in de zomer van 2019 verschijnt. Hebt u ook foto’s, verhalen of herinneringen?

Neem dan contact op met Arco van de Ree via e-mail: [email protected] Meer informatie staat op de website: www.barendrechtsebrug.nl

Bekijk hieronder ook de video oproep:


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren