Zonnebloem start 70-jarig jubileum met Week van het Bezoekwerk

167
Foto PR

HOEKSCHE WAARD – Op donderdag 17 januari bestaat de Zonnebloem 70 jaar. Daarom roept de vrijwilligersorganisatie de Week van het Bezoekwerk in het leven. Die vindt in heel Nederland plaats van donderdag 17 tot en met vrijdag 25 januari. Een dikke week lang leggen Zonnebloemvrijwilligers zoveel mogelijk huisbezoeken af bij mensen met een lichamelijke beperking. Natuurlijk doen ook de vrijwilligers van de Zonnebloemregio Hoeksche Waard mee. Zij bezoeken het hele jaar door met regelmaat honderden mensen in alle plaatsen van de Hoeksche Waard. Zij doen er alles aan om zoveel mogelijk van hen tijdens de Week van het Bezoekwerk met een extra feestelijk bezoek te vereren.

Vriendschappen

De Zonnebloem is vooral bekend van de vele dagjes uit en aangepaste vakanties voor mensen met een lichamelijke beperking. Maar veruit het belangrijkste werk zijn de 1,2 miljoen bezoeken aan huis bij mensen. Veel mensen met een lichamelijke beperking zijn namelijk vaker alleen thuis dan hen lief is. Door het gebrek aan persoonlijke hulp en door medische zorg kunnen zij moeilijk de deur uit. Daarom doen tienduizenden Zonnebloemvrijwilligers bezoekwerk. Dat varieert van gezellig een kopje koffie drinken tot een wandeling maken. Ook komt het voor dat vrijwilligers en de persoon die zij bezoeken samen een hobby oppakken, naar de film gaan of winkelen. Er ontstonden in de voorbije 70 jaar al vele vriendschappen.

                                        
Jubileumjaar

In 2019 bestaat de Zonnebloem 70 jaar. De vereniging laat deze mijlpaal uiteraard niet zomaar voorbij gaan. Het 70-jarig jubileum viert de organisatie samen met haar 38.000 vrijwilligers en 112.000 activiteiten- en vakantiedeelnemers. Daarom start de Zonnebloem met de Week van het Bezoekwerk in januari en viert het de 70 zorgeloze Zonnebloemdagen in het voorjaar. Begin september staat het vakantieschip van de Zonnebloem tijdens de Wereldhavendagen in Rotterdam in de belangstelling. De vereniging sluit het jubileumjaar af op de Nationale Vrijwilligersdag in december. Ook krijgen veel reguliere Zonnebloemactiviteiten een jubileumsausje.

Naast het bezoekwerk organiseren de 6 afdelingen binnen de Hoeksche Waard met een grote frequentie locale activiteiten voor onze gasten. Dat zijn bijvoorbeeld: optredens van artiesten of koren, bingo’s, bezoek aan een museum, gezellige maaltijden en de invulling van individuele wensen. Het regiobestuur organiseert jaarlijks een bootreis, een 6-daagse vakantie en een gezellige middag met optreden van een artiest in Alcazar. Hiervoor zijn altijd vrijwilligers nodig die b.v. graag een paar uurtjes in de maand een bijdrage willen geven aan het bezoekwerk en/of een activiteit. U doet daarmee een groot aantal zeer dankbare gasten met een lichamelijke beperking een groot plezier.

Voor meer informatie zie onze informatieve website:  https://www.zonnebloem.nl/hoeksche-waard-en-flakkee


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.