Vesper in de Laurentiuskerk in Mijnsheerenland

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto: Henk Jan van Groningen

Mijnsheerenland – Op zondag 10 februari om 19.00 uur start de maandelijkse zondagavondmuziek-serie van “Musica Laurentius”. Op iedere 2ezondag van de maand is er een activiteit.Aan deze vesperdienst wordt meegewerkt door een projectkoor o.l.v. Mariët Kaasschieter, organist Rien Donkersloot en voorganger Ds. W.H. Hendriks.


Tijdens de dienst klinkt een werk van Francis Poulenc (1899-1963). Deze Franse componist schreef in 1936 het stuk “Litanies à la vierge noire”; Poulenc begon betrekkelijk laat met het componeren van liturgische werken. Het werk ontstond naar aanleiding van een bezoek aan het Franse dorp Rocamadour waar de graftombe van de zwarte maagd zich bevindt.
Het werk, voor vrouwenkoor en orgel, is geschreven in een voor Poulenc zo typerende frisse stijl, vol verrassende harmonieën.

Naast dit werk van Poulenc klinken een tweetal koorwerken van Nederlandse bodem van Herman Strategier en Albert de Klerk. Beide componisten waren actief als componist van liturgische muziek voor de katholieke kerk. Van Albert de Klerk klinkt het motet “O quam suavis est”, een tekst uit het Bijbelboek Spreuken.
Naast koormuziek kunt u genieten van orgelmuziek; Rien Donkersloot speelt o.a. werken van Hendrik Andriessen.

De Vesper begint om 19.00 uur en duurt ongeveer een uur.De toegang is gratis, wel is er een collecte bij de uitgang. Na afloop kunt u napraten in het koor van de kerk onder het genot van koffie of thee. Van harte welkom!

Voor meer informatie: www.musicalaurentius.nl


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren