‘s-Gravendeel speelt gelijk tegen Den Bommel

51

‘s-Gravendeel – De seuters  moesten tegen Den Bommel genoegen nemen met één punt.

Het kon niet echt een vuist maken tegen Den Bommel in de eerste speelhelft. Het waren zelfs de gasten die de eerste mogelijkheden kregen. Zo was het Job v/d Vorm die de bal na dertien minuten van de lijn rammelde. Doelman Dennis Sleiffer moest na balverlies bij de middenlijn reddend optreden en voorkwam hierbij een achterstand. Na een half uur voetballen dan eindelijk een eerste kans(je) voor ’s-Gravendeel. Reinier Toes gaf, na een goed opgezette aanval, vanaf rechts de bal voor. Marco Kruijthof kwam hierbij in balbezit en gunde Job v/d Vorm de kans om vanaf de zestienmeterlijn uit te halen. Maar zijn inzet verdween ver naast het doel.
Even later was het Sven Akkerman die een poging waagde, echter hij schoot hoog over.
Een minuut voor het rustsignaal nu weer een kans voor Den Bommel, Ruben Rui dos Santos mikte alleen te hoog en daarmee werd er met de brilstand gerust.

De tweede helft was voor het aanwezige publiek iets draaglijker om naar te kijken. De thuisploeg wilde toch forceren om op voorsprong te komen. Maar toch was het Den Bommel dat als eerste in dit bedrijf de doelman beproefde. Mees Vroege probeerde met een leep balletje Dennis Sleiffer te verschalken, maar de ’s-Gravendeelse doelman was attent. En ondanks alle pogingen aan ’s-Gravendeelse kant, moest het na zesenvijftig minuten tegen een achterstand aankijken. Na een slordigheidje was het Johnno Bakker die Den Bommel op voorsprong hielp. Echt lang konden ze daar niet van genieten, want vijf minuten later wees arbiter Van Valen terecht naar de stip, toen Jelle v/d Starre door zijn tegenstander binnen het strafschopgebied naar de grond werd gewerkt.
Sven Akkerman ontfermde zich over de penalty. In eerste instantie wist doelman Postma redding te brengen, maar Akkerman wist de terugspringende bal wel tegen het net te werken, 1-1.

Na dit ’s-Gravendeelse doelpunt gebeurde en niet echt veel meer. Met nog twee minuten op de klok probeerde Marco Kruijthof via een soloactie nog wat te doen, maar wederom stond de Den Bommel doelman op de juiste plek waarmee de 1-1 stand dan ook een feit bleef.
Volgende week speelt ’s-Gravendeel de uitwedstrijd tegen OSV Oud – Beijerland. Aanvang op Sportpark Olympia is14.30 uur.

Opstelling ’s-Gravendeel:
Dennis Sleiffer, Reinier Toes, Luc Rozendaal, Jelle v/d Starre, Leon de Jong, Sven Akkerman (68ste Zoey Hoogwerf), Marco Kruijthof, Jorrit van Driel, Maurits Kuiper (78ste Martijn Zilverschoon), Ivar de Boer (78ste Mitch Klijn), Job v/d Vorm

Opstelling Den Bommel:
Rick Postma, Jordan Braafhart, Joey Bahnert (Leon Breeman), Joris Buijs, Jordy Buijs, Jesper v/d Hoek, Mees Vroege, Ruben Rui dos Santos, Johnno Bakker, Wesley Bakker Stefan Klink

Arbiter: K. van Valen uit Alphen a/d Rijn.

Scoreverloop:
56ste 0-1 Johnno Bakker
61ste 1-1 Sven Akkerman (strafschop)

Gele kaarten:
Jelle v/d Starre en Sven Akkerman (’s-Gravendeel)


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.