Ruime overwinning Goudswaardse Boys bij Simonshaven

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto: Sander Schilperoort

SIMONSHAVEN – Afgelopen zaterdag is Goudswaardse Boys de kop van de ranglijst -na de overwinning bij rode lantaarndrager Simonshaven- virtueel genaderd tot op drie punten. Gebroederlijk met mede- Hoeksche Waardse clubs ZBVH en Zinkwegse Boys bezetten de Goudswaarders nu de vierde plaats met 27 punten.

Onder aangename voorjaarsachtige temperaturen kwamen de Boys al binnen twee minuten op een 0-1 voorsprong. Een vanaf de achterlijn teruggetrokken bal van Robin Verhoeven werd door Joeri Heistek achter doelman Johan van Es geschoten. Na een kwartier werd de score opgevoerd toen Darwyn Pennock de Simonshaven-defensie zijn hielen liet zien en 0-2 liet aantekenen. De oppermachtige bezoekers lieten verdedigend af en toe een steekje vallen, getuige de enorme kans op de aansluitingstreffer die Murjilsio Wezer na een half uur liet liggen. Goudswaarder Thomas Keijzer zorgde met een droge knal voor een 0-3 ruststand.

Een kwartier na de onderbreking was de tussenstand door goals van Darwyn Pennock en Thomas Keijzer opgelopen tot 0-5. Kort daarop deed Simonshaven iets terug toen een vrije trap van Erik Moree door Guus Voulon bij de tweede paal werd binnengekopt: 1-5. Spannend werd het geen moment, want nauwelijks tien minuten later was het al 1-7 dankzij Robin Verhoeven en Darwyn Pennock. In de 75ste minuut belandde een inzet van Simonshaven-aanvaller Suwendley Eugenia via keeper Bryan Huijzers en de lat ongelukkig tegen de hand van verdediger Wesley van Gijzen. De toegekende penalty werd door Melvin Coppenrath onberispelijk verzilverd: 2-7. Volgens oefenmeester Leo Tol hadden de Goudswaarders makkelijk de dubbele cijfers kunnen halen met minder slordig spel.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren