Zinkwegse Boys buigt voor sterk BZC/Zuiderpark

3 Min Read

Oud-Beijerland – Zinkwegse Boys is er niet in geslaagd koploper BZC/Zuiderpark een lastige middag te bezorgen. Hoewel de schade in de eerste helft nog tot 0-1 beperkt bleef, stond er aan het einde van de wedstrijd een veelzeggende 0-5 voor de gasten uit Rotterdam-Zuid op het scorebord.

De eerste speldenprikjes waren weliswaar van Zinkwegse Boys via Duncan Vogel over de linkerkant, maar de gedoodverfde kampioen van de 4e klasse G liet er weinig misverstand over bestaan wie het voor het zeggen zou hebben deze middag. Na eerdere snelle uitbraken en een gevaarlijk schot voorlangs in het eerste kwartier was het in de 17e minuut raak. Na balverlies van ZWB op het middenveld waren de gasten met drie balcontacten binnen enkele seconden voor het doel, waar Marwin Richard de bal onhoudbaar in het doel kogelde: 0-1. Met kunst- en vliegwerk wist Zinkweg meer doelpunten te voorkomen. Daarbij kreeg keeper Martijn Krediet onder andere hulp van Justin de Lange en Fouad El Ouazizi, die ballen uit de doelmond wegwerkten. Pas in de 35e minuut kon ZWB er weer eens uitkomen, overigens zonder echt gevaarlijk te worden. Dat bleef BZC wel en het was aan doelman Krediet te danken, die ondermeer met een katachtige redding een hard schot onschadelijk maakte, dat er met slechts een 0-1 achterstand kon worden gerust.

Na de pauze leek de wedstrijd een meer open karakter te krijgen. Dat was koren op de molen van de gasten, die daardoor ook meer ruimte kregen.  De egoïstische instelling van de spits van BZC zorgde aanvankelijk nog voor uitstel van executie, maar in de 54e minuut was het gedaan met het restje hoop van de Zinkweg-fans. Een strakke voorzet werd door ‘Maradonna’ bij de tweede paal binnengelopen: 0-2. Vanaf dat moment ging BZC alleen maar makkelijker voetballen en was het voor de thuisploeg vooral een kwestie van tegenhouden. Sean Vogel verving de geblesseerde Otman Fertoute voor het laatste halfuur en Ries Coolen maakte een kwartier voor tijd zijn debuut in de hoofdmacht van Zinkwegse Boys. Ook zij konden niet voorkomen dat BZC/Zuiderpark met lichtvoetig voetbal overheerste en in het laatste kwart van de wedstrijd nog driemaal wist te scoren. Het duurde tot in blessuretijd voordat Zinkweg een schot op doel kon produceren. Op het harde schot van Kevin Brasser bewees ook de doelman van de gasten dat hij klasse heeft. Het bleef derhalve 0-5.