‘s-Gravendeel wint gemakkelijk in Piershil

5 Min Read

Piershil – ’s-Gravendeel heeft tegen Piershil een grote uitzege geboekt.

De eerste helft speelde ’s-Gravendeel met de wind in de rug. Het probeerde op deze manier zo vlug mogelijke de score te openen. Dat gebeurde ook. Nadat Maurits Kuiper al na twee minuten zijn poging van de lijn gehaald zag worden, was het een minuut later Ivar de Boer, die vanaf rand zestien zijn uithaal wel in het doel zag verdwijnen. ’s-Gravendeel zette door en kort na de openingstreffer kopte Sven Akkerman na een voorzet van Jelle van der Starre de bal achter doelman Richard Huisman. De toon was gezet. Het derde doelpunt van ’s-Gravendeel kwam op naam van Zoey Hoogwerf na voorbereidend werk van Marco Kruijthof.

Het duurde een kwartier voordat ’s-Gravendeel het vierde doelpunt kon aantekenen. Een diepe bal naar voren, de bal werd gedragen door de wind, spurtte Sven Akkerman richting de Piershil doelman. Zonder problemen zette hij ’s-Gravendeel op 0-4.

Een zeldzame uitbraak van Piershil leverde een vrije trap op vlak buiten het strafschopgebied. Heel precies stuurde Jacco Vink de bal langs de muur. Doelman Dennis Sleiffer kon nog redding brengen, maar de terugspringende bal was een prooi voor Niels van Ruiven die voor Piershil het zevende doelpunt van dit seizoen opleverde, 1-4. Arbiter van Dijk toonde na achtendertig minuten Piershilspeler Jaffeson Araujo de Andrade, nadat deze een natrappende beweging maakte, het rode kartonnetje. Na dit incident zette vlak voor rust Jordy Westein ’s-Gravendeel op 1-5.

Na de rust speelde ’s-Gravendeel tegen de wind in. Wellicht zou het scoren dus wat lastiger kunnen worden. Niets was minder waar. Drie minuten na aanvang van het tweede bedrijf werd Jelle van der Starre binnen de zestien foutief onderuit gehaald, waarna Van Dijk naar de penaltystip wees. De strafschop werd door Marco Kruijthof verzilverd. Enkele minuten hierna wederom een strafschop voor ’s-Gravendeel. Nu wegens een handsbal. Het was Marco Kruijthof die ook de tweede strafschop binnen werkte. De scoringsdrift bij ’s-Gravendeel ging door. In de drieënvijftigste tekende de Jelle van der Starre de 1-8 aan.

Trainer Barry Schipper gunde zijn wisselspelers speelminuten toe. Zo ook Youri Ton, die na een uur voetballen zijn ploeg naar 1-9 hielp. Tijdens een heftige hagelbui moest doelman Dennis Sleiffer reddend in actie komen. Terwijl iedereen de ogen beschermde, deed de doelman dit ook. Ternauwernood behoedde Sleiffer zijn team ervoor dat Piershil op twee doelpunten kwam.
De jacht naar de dubbele cijfers was geopend. Het duurde wel even voor dit tot stand kwam.
Maar tien minuten voor het eindsignaal was het een andere invaller die deze op zijn naam mocht zetten Ayhan Qasimov mocht namelijk het tiende doelpunt op zijn naam zetten. Marco Kruijthof mocht deze wedstrijd een hattrick op zijn naam zetten. Zijn derde doelpunt betekende de 1-11 eindstand. Of hij de wedstrijdbal na de wedstrijd mee mocht nemen….????
Volgende week speelt ’s-Gravendeel thuis tegen sc Botlek. Aanvang 14.30 uur.