Wethouder viert Boomfeestdag van Kuipers Infra in ‘s-Gravendeel mee

228

‘s-Gravendeel – Op woensdag 13 maart werd om 11.30 uur tijdens de herinrichting van het centrum van ’s-Gravendeel feestelijk invulling gegeven aan Boomfeestdag 2019. Wethouder Piet van Leenen van gemeente Hoeksche Waard plantte samen met basisschoolkinderen uit het kildorp, enkele bomen op deze landelijke feestdag. 

De bijeenkomst werd georganiseerd door aannemer KUIPERS infra uit Strijen, welke momenteel ver gevorderd is met de herinrichting van de dorpskern. Groep 8 van basisschool de Schelf en groep 7 van basisschool de Bouwsteen waren uitgenodigd om, samen met de wethouder en directeur Jan van de Wetering namens de aannemer, enkele bomen en struiken te planten op De Heul. Na afloop ontvingen de kinderen een goodydbag en een schepje om thuis ook aan de slag te gaan met het poten planten of bloembollen.

De Nationale Boomfeestdag wordt in Nederland jaarlijks gehouden op de tweede woensdag in maart. Het doel van Stichting Nationale Boomfeestdag is om kinderen meer inzicht, kennis en begrip voor bomen bij te brengen. Door middel van natuureducatie laat de stichting kinderen de wondere wereld van bomen beleven, leren ze het belang van bomen voor een duurzame leefomgeving en worden ze geïnspireerd zelf hun steentje hieraan bij te dragen. In de 60 jaar dat de Boomfeestdag bestaat, zijn er al ruim 10 miljoen bomen en struiken geplant in Nederland.

De herinrichting van het centrum van ‘s-Gravendeel vindt plaats in opdracht van gemeente Hoeksche Waard. Vorig jaar juni zijn de eerste werkzaamheden gestart en in de loop van dit voorjaar zal het project zijn afgerond.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.