Voor stichting Present is het elke dag een NL Doet dag!

158
FOTO: Stichting Present

PIERSHIL  – Als Stichting Present bewegen wij graag mensen om naar elkaar om te kijken. Sterker nog om dit weer meer vanzelfsprekend te maken! Vooral op NL Doet geeft dat een uitgelezen kans om dat te laten zien.

Er waren 2 groepen beschikbaar met vrijwilligers van alle leeftijden uit Piershil en Goudswaard.
Waarvan een groep naar Zorgcentrum Heemzicht ging om in 3 huiskamers met de bewoners spiesjes te rijgen, koekjes te maken en gehaktballetjes te draaien en te braden.

Dat laatste is een unieke situatie wanneer bewoners zelf weer aan het fornuis staan.

De andere groep vrijwilligers ging aan de slag bij De Herbergier in Piershil. Een huiselijke woonvorm voor cliënten met een ernstige vorm van geheugenverlies.

Het thema “groente en fruit” is ingezet om de moestuinbakken te vullen en om samen de verschillende groente en fruit te herkennen, te ruiken, voelen en te proeven.

In de praktijk betekent dat wij als stichting de makelaar zijn tussen hulpbieders in groepen en hulpontvangers van maatschappelijke organisaties. Waarin elke individuele vrijwilliger of groep vanuit club, vereniging, gezin, vrienden en of bedrijven aan kunnen geven wanneer men ingezet wil worden en wat daarbij de wensen/ talenten zijn. Dan zoeken wij bij Present in de Hoeksche Waard een match waarbij de impact van het project voor hulpontvanger en hulpbieders verschil maakt.
 
Voor stichting Present is het elke dag een NL Doet dag!
 

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.