Goudswaardse Boys speelt gelijk in Hekelingen

HEKELINGEN – Afgelopen zaterdag is het Goudswaardse Boys niet gelukt om de volle buit mee te nemen van de overkant van het Spui. Beide ploegen verkeren de laatste tijd in een goede vorm, maar wensten vandaag weinig risico’s te nemen.

Namens de thuisploeg zag Sam Weeda zijn niet ongevaarlijke schot voorlangs het Goudswaardse doel verdwijnen. Ook de formatie van trainer Leo Tol reeg de doelrijpe kansen allesbehalve aan elkaar, maar kwam halverwege de eerste helft wél op voorsprong. Na een voorzet van Robin Verhoeven dook Joeri Heistek verrassend achter de Hekelinger defensie op en passeerde doelman Jordi Dijkshoorn van dichtbij: 0-1. In de 36ste minuut was Thomas Keijzer dicht bij de 0-2, maar hij stuitte op de uitlopende keeper.

Na de onderbreking drong Hekelingen weliswaar meer aan, maar kon niet echt gevaarlijk worden. De beste mogelijkheden waren voor de bezoekers. Joeri Heistek: een volley ternauwernood naast gewerkt door doelman Jordi Dijkshoorn, een kopbal van Johan Bestebreur en een door Hekelingen-verdediger Job van Amerongen van de doellijn geredde kopbal van Robin Verhoeven hadden een beter lot verdiend. Acht minuten voor tijd kwam Hekelingen verdiend langszij. Invaller Jim van Riet profiteerde van aarzelend ingrijpen van de Goudswaardse defensie en versloeg keeper Bryan Huijzers: 1-1. In de extra tijd had Thomas Keijzer de Goudswaardse overwinning op de schoen toen hij zich goed vrijspeelde, maar de “finishing touch” ontbrak.