Ventura Sport wint ruim in Hellevoetsluis

3 Min Read

Hellevoetsluis – Op bezoek bij ‘t Capproen in Hellevoetsluis won Ventura Sport afgelopen zaterdag met 6-13. In een kleurloze wedstrijd namen de Strijenaren eenvoudig de 2 punten mee naar huis.

Na twee nederlagen op rij moest Ventura Sport in Hellevoetsluis op zoek naar eerherstel en – belangrijker – 2 punten om in het kielzog van koploper Gemini te blijven. Het patroon van de wedstrijd werd al snel duidelijk. De thuisploeg probeerde vooral met lange en geduldige aanvallen het tempo laag te houden en te profiteren van hun fysieke overwicht. Ventura wilde vooral het tempo opvoeren en ging een stuk directer en doelgerichter te werk. Op zich slaagden de Strijenaren daar wel in, maar het vizier stond bij veel spelers niet op scherp en legio kansen werden gemist. Daardoor kon ’t Capproen tot de rust in het spoor blijven van Ventura. Ruststand 5-7.

In de tweede helft trok Ventura snel door naar 5-10 en even leek de doelpuntenmachine toch op gang te komen, maar de zuiverheid in de afronding was ook weer snel verdwenen. Omdat ’t Capproen er na rust ook aanvallend nauwelijks aan te pas kwam, waren de doelpunten schaars. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd bij 6-13.

“We winnen en nemen 2 punten mee naar huis, verder is het een wedstrijd om heel snel te vergeten”, aldus Ventura-coach Marcel Versteeg. “Hopelijk zijn we zaterdag tegen Thor een stuk scherper en kunnen we dit zaalseizoen met een goede wedstrijd afsluiten. Om de kans op een kampioenschap levend te houden zullen we hoe dan ook eerst zelf moeten winnen. Daarna is het wachten op het Wonder van Spijkenisse.”

Doelpuntenmakers Ventura Sport:Marlijn Schaap 3x, Siebe Buitendijk 3x, Arnold in ’t Veld 3x, Lotte Buitendijk 1x, Leanne Brugts 1x, Lennert Leunis 1x en Jurrian Quist 1x.

7. Nikantes 11-2

Aanstaande zaterdag speelt Ventura Sport de laatste wedstrijd van dit zaalseizoen, thuis tegen Thor. Aanvang 16:15 uur. Bij winst voor Ventura Sport tegen Thor en verlies van Gemini (uit tegen Olympia Spijkenisse om 19:00 uur) is Ventura, op basis van een beter onderling resultaat met Gemini, alsnog kampioen. Of het zover komt? We rekenen op een spannende ontknoping…